Udfordringsopgave om demokrati (Projektopgave)

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FSA
 • 10
 • 15
 • 6781
 • PDF

Udfordringsopgave om demokrati (Projektopgave)

Opgaven redegør for demokratiets opståen og dets udvikling. Derudover opridses de forskellige former for demokrati og væsentlige begreber inden for demokratiet, herunder ytringsfrihed, bliver nævnt.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Enkelte afsnit er en smule simplistiske. Rapporten giver dog en god oversigt over demokratiets udvikling.

Indhold

Emnebegrundelse
Metodevalg
Indledning
Hvad er demokrati?
Former for demokrati
Hvordan opstod der demokrati
Danmarks Grundlov
Magtens tredeling
Ytringsfrihed
Politik
For og imod demokrati
Det modsatte af demokrati
Rettigheder
Globalt demokrati
Medier og demokrati
Konklusion
Min egen mening
Litteraturliste

Uddrag

Demokrati
Emnebegrundelse
Jeg har valgt at skrive om demokrati, da det fylder enormt meget i vores hverdag og i medierne. Jeg syntes også det er et rigtig spændende emne, som har en masse indhold. Jeg ved allerede noget om emnet, men jeg vil gerne lære meget mere om det og gå i dybden med det. Demokrati er et stort emne, da den har en masse delemner, som er afhængige af hinanden. Demokrati kommer også ind under fagene samfundsfag og historie, hvilket er godt, da jeg måske skal bruge det til eksamen.

Metodevalg
Jeg har valgt at bygge min rapport op med ”emnebegrundelse” som det første, hvor jeg beskriver, hvorfor jeg har valgt demokrati, og derefter ”indledning” hvor man får lidt information om emnet. Bagefter har jeg valgt at lægge vægt på ”hvad er demokrati”, og ”former for demokrati” der findes. Jeg har valgt at gøre dette, da man lige skal finde ud af, hvad grundreglerne er for demokrati og få lidt informationer omkring emnet. Derefter vil jeg fortælle om, ”hvordan der opstod demokrati”, da det er centralt for det hele, og man får et bedre overblik over, hvordan det hele gik til. ”Grundloven” og ”magtens tredeling” kommer bagefter, hvilket også er skyld i, at vi har demokrati i dag og ikke enevælde. Så kommer ”Ytringsfrihed”, som er en stor del af Grundloven og demokratiet, da man må tale frit af sine synspunkter, hvilket man skal i ”politik”, som også er næste emne. Derefter er der emnet ”for og imod demokratiet”, derfor kommer det efter politik, da det bliver diskuteret i politik, og det er godt at høre andres meninger om demokrati. ”Det modsatte af demokrati” er det næste emne, hvor der beskrives hvilke styre det er, og hvor det er sket før. Så kommer ”rettigheder”, som hænger meget sammen med det forrige emne. De næste to emner er ”Globalt demokrati” og ”medier og demokrati”, da de begge hænger meget sammen, da medierne er med til, at demokratiet er blevet så populært i verden, og gjort at flere lande vil have demokrati. Det ses også... Køb adgang for at læse mere

Udfordringsopgave om demokrati (Projektopgave)

[1]
Bedømmelser
 • 12-02-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Fin opgave. Giver et meget godt indblik. God til inspiration.