Projektopgave om vold blandt unge

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FSA
 • 10
 • 9
 • 3282
 • PDF

Projektopgave om vold blandt unge

"Stop volden – eller jeg smadrer dig!" - Projektrapport om vold.

Opgaven indeholder besvarelser af problemformuleringen. Den har en startundersøgelse og konklusion. Opgaven uddyber unges tanker og hvad der får dem til at begå vold.

Problemstilling
1. Det undre mig hvorfor unges vold er blevet så udbredt i Danmark?
2. Hvad er det der har gjort de unges vold mere ekstrem?
3. Hvorfor går de unge med kniv og hvilken type går med kniv?
4. Er volden steget efter der er kommet flere flygtninge/indvandre til Danmark?
5. Hvad får de unge til at blive voldelige?
6. Ville volden blive mindre hvis straffen blev hårdere?

Indhold

Forord
Undersøgelse
Konklusion
Slutning
Kildefortegnelse

Uddrag

Forord:
Jeg har valgt dette emne fordi jeg synes det kunne være spændende at få lidt mere at vide om dette store og meget udbredende problem. Vi hører/læser om det konstant i tv, aviser, radio, nettet osv. man kan ikke undgå at få noget at vide om det. Overemnet i år blev ”Det dyrebare liv” og jeg synes at ”unges vold” har tætte relationer med overemnet, især pga. at de som yder vold ofte går til andre midler som pistoler og knive. Det dræber tit uskyldige mennesker som måske slet ikke har haft noget med situationen at gøre fx var der en sidste år som blev dræbt fordi han ikke ville af med sin hue, de dræbte ham uden nogen grund. Derfor har jeg valgt dette emne så jeg kan undersøge hvad der skyldes dette voldelige adfærd hos helt unge ned til 13 års alderen. Jeg har en del spørgsmål som jeg gerne vil besvare i dette projekt forløb, men der er ingen tvivl om at ”unges vold” er et spændende emne som interesserer mig meget. De spørgsmål jeg aller helst vil finde svar på er bl.a hvad er det der har gjort volden mere ekstrem? Men det mest åbne spørgsmål er ”Kan volden stoppes?” det er et spørgsmål som jeg ved jeg ikke kan finde svar på, men det er alligevel spændende at tage udgangspunkt i.

Undersøgelse:
Det undre mig hvorfor unges vold er blevet så udbredt i Danmark? Jeg har fundet bøger på biblioteket og jeg har også fundet en del hjemmesider om unge og vold. Det er de kilder jeg har tænkt mig at bruge til det meste af problemformuleringen, selvfølgelig vil jeg også holde øje med andre ting som jeg kan bruge som en kilde. Det er svært at finde en endelig konklusion på spørgsmålet, men som man læser på nettet og ser i fjernsynet, er den største grund til at de unge yder volden er stoffer og alkohol. I dokumentaren ”de voldelige unge” får man et tydeligt indblik på hvordan nogle af de unge lever i denne tid. Et eksempel: i slutningen af oktober, da en 15-årig narkopåvirket dreng bankede en tilfældig mand ihjel på en mennesketom parkeringsplads ved Aalborg Stadion. I Aalborg kan en ecstacy-pille købes på gaden for blot 20 kroner. Som jeg har læst mig frem til er det største problem blandt de unge, alkohol og stoffer det er meget populært at indtage. Så problemet er jo også større hvis de unge har et større misbrug af disse nydelsesmidler, det er ligesom en ond cirkel som de unge ikke kan komme ud af og én af de ting som de gør, er at yde vold. Hvis man kigger på en kurve over alkohol og stofmisbrug kan man se at den er steget men det... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om vold blandt unge

[2]
Bedømmelser
 • 16-05-2015
  Bedømt af Efterskoleelev i 9. klasse
  Det var desværre ikke det jeg skulle bruge. Jeg havde behov for hjælp til at lave en synopse i forhold til en avisartikel og dette var en projektopgave. Der var en del stavefejl i opgaven.
 • 31-01-2011
  dette er en udemærket opgave