OSO om web-design

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

OSO om web-design

OSO som fokuserer på web-design og undersøger IT-højskolens uddannelse, DKM (Design, Kommunikation og Medier). Fokus i opgaven ligger på, hvordan man designer en hjemmeside, og hvilke aspekter ved designet man skal være opmærksom på (typografi, skærmopløsning etc.)

Problemformulering

Jeg kunne godt tænke mig og skrive om web-design. Jeg har valgt dette emne, som jeg vil beskrive mere senere, ud fra mit uddannelsesønske og fritidsinteresse. Uddannelsen skal enten være Web-designer eller grafik-designer. Jeg har haft interessen for Web-design og Internettet i 4 år.

Jeg vil med denne opgave gå i dybden, omkring hvilke midler der får brugeren imponeret og vigtigst af alt vende tilbage til siden. Hvilke farver har god indflydelse på brugeren, og hvilke skal bruges på netop den hjemmeside jeg vil lave. Hvilken grafik virker bedst og hvorfor. Endvidere om hvilket tekst-layout der er mest brugervenlig. Er brugervenlig eller et grafik flot design bedst og på hvilke brugere.

Mit produkt:
Rapport
Hjemmeside (ud fra mine nye undersøgelser)

Skolehjælpen.dk's kommentar

Fin opgave, der dog godt kunne gå mere i dybden med uddannelsesmulighederne.

Indhold

Problemformulering 3
Indledning 4
Uddannelsen 5
Opstartsfasen 6
Målgruppe 6
Overvejelser omkring design 7
Skrifttype 8
Tekstopstilling 9
Skærmopløsning 10
Farvevalg 11
Grafik 12
Loadingtid 12
Konklusion 14
Ordforklaring 15
Kildefortegnelse 16

Uddrag

Indledning

Næsten alle har mulighed for at komme Internettet. Internettet er perfekt, hurtigt, nemt og meget informationsvenligt. Det har åbnet et kæmpe marked. Stort set alle virksomheder har i dag en hjemmeside, og derfor er der blevet skabt nye spændende jobs. Web-master, web-redaktør eller informationsarbejder er bare nogle af titlerne på jobbet.

Ud fra egne erfaringer fra mit job som Web-master hos firmaet Coferro A/S og ud fra erfaringer jeg vil samle fra andre web-mastere, internetartikler og bøger vil jeg skrive denne rapport om Web-design. Bagerst findes der en lille ordforklaring.

God fornøjelse

Uddannelsen

Der findes adskillige kurser og uddannelser som giver erfaring indenfor Web-design. Jeg har valgt IT-højskolens DKM, Design, Kommunikation og Medier. Man kan selv sammensætte ens uddannelse fra et bredt udsnit af kurser i bl.a. web-udvikling, projektledelse, målgruppeanalyse, medieteori, 3D-modellering, digital video- og lydredigering og grafisk design. Hvis ,am har interesse for de andre fag, der udbydes på IT-højskolen, kan man kombinere ens DKM-kurser med undervisning i programmering, systemanalyse, elektronisk handel, computergrafik mm. Som studerende på DKM er det muligt at følge kurser på både DKM og de andre linier på IT-højskolen. Ved at tage kurser på de andre linier er det muligt at skabe nye kompetenceprofiler, der passer netop til det område, man ønsker at arbejde med i fremtiden. Ved at arbejde sammen med studerende fra andre linier opnår man desuden et tværfagligt perspektiv på IT - hvilket er afgørende, hvis man fx. ønsker at blive en værdsat projektleder eller konceptudvikler. DKM vil give én de tekniske, designmæssige og teoretiske forudsætninger for at arbejde med fremtidens medieformer som fx. producer, redaktør, projektleder, designer, tekstforfatter, innovatør, underviser eller systemudvikler. Elektronisk handel,... Køb adgang for at læse mere

OSO om web-design

[7]
Bedømmelser
 • 17-11-2012
  Bedømt af Forælder 10. klasse
  God opgave men mærket af at den er skrevet for mange år siden og der er sket meget siden da.
 • 03-12-2003
  Jeg synes den er fin. Nogle rigtig gode observationer
 • 02-06-2011
  en udmærket oso opgave............
 • 11-01-2010
  Dejlig lang, hjalp mig meget... tak :)