Ytringsfrihed og demokrati

- Folkeskole 9. klasse
- Samfundsfag FSA
- 10
- 3
- 1409
Ytringsfrihed og demokrati
Opgaven stammer fra FSA i samfundsfag maj 2007 og diskuterer grænser for ytringsfrihed.
Opgaveformulering
Spørgsmål 1: Læs kilde 1, og fortæl om kildens syn på ytringsfriheden. Spørgsmål 2: a) Hvilke grænser for ytringsfriheden sætter den danske lovgivning (kilde 2 og 3)? b) Hvilke grunde kan der være til, at der er lovgivning om ytringsfrihed? Spørgsmål 3: Diskuter, om den danske lovgivning er for stram, for slap eller passende. Du kan tage udgangspunkt i eksempler, du kender. Det kan fx være at bruge mobiltelefonen eller internettet til at håne og ydmyge andre. Inddrag eventuelt kilde 4.
Elevens kommentar
Det jeg gjorde forkert var at jeg ikke havde Teori-argumentation-vurdering i nævnte rækkefølge.
Indhold
Spørgsmål 1: læs kilde 1 og fortæl om kildens syn på ytringsfriheden.
Spørgsmål 2:
A) hvilke grænser for ytringsfriheden sætter den danske lovgivning?
B) hvilke grunde kan der være til at der er lovgivning om ytringsfrihed?
Spørgsmål 3: Diskuter, om den danske lovgivning er for stram, for slap eller passende. Du kan tage udgangspunkt i eksempler du kender.
Uddrag
En anden vinkel på ytringsfriheden er mobning. Mobning er ikke noget nyt fænomen, men via den nye teknologi er den blevet en del sværere at opdage, for både forældre og lærere. Med sms'er og internettet kan mobbeofret også udsættes får hån og ydmygelser døgnet rundt.
At skolerne lukker arto.dk for at undgå mobning er et eksempel på at ytringsfriheden begrænses for at undgå at skadelige episoder finder sted... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind