Æresdrab og analyse af Forbudt kærlighed

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Kristendomskundskab FSA
  • 12
  • 20
  • 4347
  • PDF

Rapport: Æresdrab og analyse af Forbudt kærlighed

Rapporten indeholder en redegørelse for fænomenet "Æresdrab", analyse af romanen "Forbudt kærlighed" af Norma Khouri hvor der bl.a. er brugt berettermodel, analyse af lyrisk tekst - "Malfa min fru", billedeanalyse og min egen bedømmelse af emnet.

Indhold

Prosatekst
3-6
Analyse af roman
7-12
Analyse af lyrisk tekst
13-15
Billede analyse
16-18
Egen bedømmelse
19
Litteraturliste
20

Uddrag

Hvad er æresdrab? Hvorfor bliver der begået æresdrab? Er det kun i den islamiske kultur der bliver begået æresdrab? Hvor bliver der begået æresdrab? Hvor mange æresdrab bliver der begået om året? Hvem bliver udsat for æresdrab? Hvordan bliver æresdrab begået? Hvad er straffen for æresdrab? Disse spørgsmål og mange andre har jeg stillet mig selv, og nu har jeg fundet svar på de fleste at dem.

Hvert år bliver ca. 5000 kvinder ofre for æresdrab i hele verden.

Æresdrab er den voldsomste forbrydelse inden for æresforbrydelser. Der findes nemlig mange andre måder at ”rense” eller ”vaske skammen af” – f.eks. ved at slå eller tvinge offeret til at forlade familien.

Det er svært at holde status over hvor mange der bliver udsat for æresdrab, og i hvilke lande der bliver begået flest, dels fordi mange af drabene slet ikke bliver opdaget, og fordi mordene nogle gange bliver kamoufleret, så det ligner selvmord eller et ulykkestilfælde... Køb adgang for at læse mere

Æresdrab og analyse af Forbudt kærlighed

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.