Afrika op Egypten i geografi

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Geografi FSA
  • 12
  • 7
  • 2068
  • PDF

Afrika op Egypten i geografi

Jeg skriver kort om Afrika som helhed, og skriver derefter dybdegående om Egypten. Løbende sammenligner jeg med Danmark, så man kan se forskellen på de to lande. De to hovedemner jeg skriver om er: befolkning og klima.

Lærers kommentar

"En fantastisk opgave – alt var bare i orden. Flot beskrevet, super pointer, godt layout, nem at læse! Jeg kunne virkelig se, at du har lagt meget arbejde i opgaven. Fortsæt det gode arbejde. Herligt!"

Elevens kommentar

Den eneste forbedring er, at den mangler en forside. Kunne ikke få den uploaded...

Indhold

Afrika 2
Fakta boks om Afrika: 2
Økonomi 2
Sygdomme og Levevilkår 2
HIV/Aids/Malaria 2
Egypten 2
Hosni Mubarak/Leder sagen 3
Pyramider og Faraoer: 3
Nilen- Floden der skabte rigdomme 4
Befolkning 5
Kultur 5
Levevilkår-Sundhed-sygdomme 5
Klima 6
Temperautur/Nedbør 6
Miljø, Energi og Forurening 6
Konsekvenser ved den Globale Opvarmning 6
Hurtig Personlig mening 7
Litteraturliste 7

Uddrag

Egypterne var rige, og de var glade for at leve. Og de ville gerne leve i al evighed, og gjorde derfor alt for at for at sikrer dig et godt liv efter døden. I starten tog man slaver med sig i døden, men siden valgte man at tage små figurer med sig i stedet. Faraoer tog næsten alle deres ejendele med sig i graven. Den døde blev balsameret(behandlet så man ikke smuldre), alle indvolde blev fjernet og blev erstattet med dufteblade. Faraoen blev rullet ind i gasebind som en mumie og båret ind i sit dødstempel. Foran det store gravtempel som faraoen skulle ligge i gennem de næste mange år, rejste man nogle kæmpe stensøjler, som kaldes 'obelisker'. For med et overdådigt gravtempel, ville faraoen komme genfødt i den næste verden. (I Kongernes Dal i byen Luxor, er der over 60 gravkamre. I den store familiegrav er der også begravet nogle af de helt store faraoer som f.eks. Dronning Hatshepsut, Tutmose.3, Ramses.2, og Seti.1). Man behandlede lederne helt anderledes i Ægypten end man gør/gjorde i Danmark. Man havde en anden form for respekt. Dengang blev faraoen betragtet som den øverste hersker. Han var både konge og menneskegud, solens søn og ypperstepræst... Køb adgang for at læse mere

Afrika op Egypten i geografi

[1]
Bedømmelser
  • 20-02-2014
    lidt irriterende du har puttet den ind på opgaver.dk også.. og har skrevet det hele i beskrivelsen.. nu har jeg lige spildt 100 points på det lort..