Analyse af pressefoto om COVID19

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • Ingen givet
  • 3
  • 1562
  • PDF

Billedanalyse: Analyse af pressefoto om COVID19

Analyse af pressefoto taget af Liselotte Sabroe den 13. marts 2020 i Købenshavns lufthavn

Indhold

Overblik - dit førstehåndsindtryk
Betragtning
Analysepunkter
Motiv
Komposition
Perspektiv - vinkel og beskæring
Farve og lys
Tema
Vurdering - billedets intention
Perspektivering - den store sammenhæng

Uddrag

● Når jeg ser på billedet bliver jeg lidt trist fordi at de er nødt til at gå med mundbind for ikke at få covid 19. Samtidig undre det mig også, at den ene mand ikke har det. Det synes jeg er lidt dumt fordi han jo risikere at blive smittet eller selv smitte andre. . Billedet gør mig faktisk også lidt glad, fordi jeg kan se at de faktisk prøver at gøre noget for at folk ikke bliver smittet, selvom de nok kun gør det for deres egen skyld.
● Et pressefoto er ofte taget når det har sammenhæng med en vigtig begivenhed. ​Et pressefoto har også ofte sammenhæng til en avisartikel eller til at vise et øjebliksbillede. Billedet her blev taget imens en vigtig begivenhed tog sted, altså denne coronavirus. Jeg kan bruge det med at det er et pressefoto,når der er en vigtig begivenhed.
● Jeg ved, at grunden til at de har mundbind på billedet er fordi der er covid 19 pandemi i verden lige nu som dræber mange mennesker. Da denne virus smitter ekstremt hurtigt, har myndighederne anbefalet, at man bla har mundbind på, da smitten sker gennem dråber. På billedet er der ikke så mange mennesker, da myndighederne også anbefaler, at man ikke rejser ud men kun hjem til ens land. I Danmark er mange offentlige steder lukket ned pga smittespredning... Køb adgang for at læse mere

Analyse af pressefoto om COVID19

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.