Dødsspillet/The Hunger Games af Suzanne Collins | Rapport & Analyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 8. klasse
 • Dansk FP9
 • 12
 • 8
 • 2697
 • PDF

Bograpport: Dødsspillet/The Hunger Games af Suzanne Collins | Rapport & Analyse

Opgaven indeholder en analyse af romanen "Dødsspillet" (orig. titel: "The Hunger Games") af Suzanne Collins.

Indhold

1. Præsentationspunkter
Resumé
2. Hvem fortæller – et forfatterportræt
3. Tid
4. Miljø
5. Persongalleri
6. Synsvinkelforhold
7. Fortælleteknik
8. Tema
9. Forfatterens budskab
10. Egen Vurdering

Uddrag

Den roman jeg vil analysere, hedder Dødsspillet, også kaldet ”The Hunger Games” på engelsk. Dødsspillet blev udgivet i år 2008, og er skrevet af Suzanne Collins.
Genren er en blanding af Science Fiction og Fantasy. Et eksempel på at det er Science Fiction genren der bruges er, s. 89: ”Aerofartøjet dukkede pludselig op”, fortsætter jeg. ” Jeg mener, det ene øjeblik var der intet at se på himlen, og det næste var det der. Det lavede ikke en lyd, men de så det. Et net blev smidt ned over pigen, og så trak de hende hurtigt op, ligesom en elevator. De skød en slags spyd gennem drengen. Det sad for enden af et kabel, så trak de også ham op. Men jeg er sikker på, at han var død. Vi kunne høre pigen råbe en enkelt gang. Jeg tror, det var drengens navn. Og så var aerofartøjet væk. Forsvundet i den blå luft. Og fuglene begyndte at synge igen, som om intet var sket.”
I citatet hører vi om et aerofartøj, dvs. et slags fly der lydløst flyver igennem luften, for så at forsvinde igen med det samme. I verden som den er i dag, har vi ikke teknologien til at lave sådanne ting, så det betyder at handlingen må foregå et sted i fremtiden.
Næste citat viser, at der også bliver brugt elementer fra Fantasy genren, s. 352: ”Mutationer. Det er jeg ikke et øjeblik i tvivl om. Jeg har ikke set de her skabninger før, men det er ikke naturlige dyr. De ligner enorme ulve, der lander og balancerer på bagbenene. Eller om ulve, der vinker de andre fremad, som om de havde et håndled. Det er de ting, jeg bemærker på afstand, men jeg er sikker på, at de kan afsløre mange flere ubehagelige træk på nært hold.”
Dette citat beskriver nogle mutationer. Ud fra dette kan man begrunde, at det er Fantasy, fordi det er skabninger, der ikke findes i den virkelige verden.

Resumé
Dødsspillet handler om en ung pige ved navn Kattua. Hun bor i landet Panem, i det 12 Distrikt, sammen med sin mor og sin søster Primrose. Capitol, den herskende by, trækker lod til det traditionelle spil, ”Dødsspillet”. I Dødsspillet gælder det om at 24 sonere, kæmper mod hinanden for at blive den sidste overlevende. Søsteren Primrose bliver udtrukket, men Kattua melder sig frivilligt. Kattua og hendes medsoner Peeta kæmper sammen, og vinder til sidst hele spillet.

2. Hvem fortæller – et forfatterportræt
Suzanne Collins er en amerikansk forfatter, der blev født d. 10 august 1962, i Connecticut, USA. Suzanne er datter af en amerikansk pilot, der har deltaget i Vietnam krigen.
Suzanne udgav sin første bog, ”Gregor the Overlander” i 2003, den første bog af serien “The Underland Chronicles”. Denne bog handler om en en drengs eventyr og opdagelse af en ny verden, da han uheldigvis ryger gennem vaskeristen i hans lejligheds vaskerum. Bogen blev hurtigt en succes, men hendes første rigtige store gennembrud kom i 2008, da hun udgav romanen “Dødsspillet”, også kaldet “The Hunger Games”. Hun blev inspireret til at skrive bogen, da hun så fjernsyn og skiftede mellem at se realitys shows, og krigen i Irak. Bogen blev filmatiseret i år 2012, ved navn “ The Hunger Games”. “The Hunger Games” er blevet solgt i over 85 millioner eksemplarer verden over.
I Suzannes barndom, fortalte hendes far Suzanne og hendes tre ældre søskende, meget åbent omkring hans militære oplevelser, og tog... Køb adgang for at læse mere

Dødsspillet/The Hunger Games af Suzanne Collins | Rapport & Analyse

[1]
Bedømmelser
 • 09-02-2017
  Bedømt af Lærer i Gymnasiet
  Det er super godt til inspiration. Der er dog en del kongruensfejl.

Andre brugere, der har downloadet Dødsspillet/The Hunger Games af Suzanne Collins | Rapport & Analyse, har også downloadet