Et hjerte til Maria af Gretelise Holm | Analyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • 12
  • 8
  • 2862
  • PDF

Bograpport: Et hjerte til Maria af Gretelise Holm | Analyse

Opgaven indeholder en bograpport over romanen "Et hjerte til Maria" af Gretelise Holm fra 1989.

Lærers kommentar

Rigtig godt.

Elevens kommentar

Der er småfejl.

Indhold

Titel, genrebestemmelse og forfatter.
Resume af handlingen
Tema
Tid
Sted
Miljø
Personer -
Vi har valgt at lave 9 personkarateristik om de personer som vi synes er de vigtigste i bogen. - Med både indre og ydre karakteristik.
Komposition
Synsvinkel
Fortæller
Sproglige fænomener
Meningen med teksten
Perspektivering

Uddrag

Resume af handlingen
Bogen handler om en pige ved navn Maria som har en hjertesygdom som muligvis kan tage livet af hende, hvis ikke hun får en hjertetransplantation. Maria har to veninde i klassen som hun kan kalde sine bedsteveninder ved navn Anna og Heidi. Hun har en ynglings lærer som hedder Elizabeth, og Maria føler at hun virkelig lærer noget af. Hun skriver bogen til sin nyfødte lillesøster som hedder Katrine. Hjemme i huset ser hun næsten ikke sin far. Enten sidder han og læser avis, ser TV eller er ude i værkstedet hvor han nogle gange overnatter. Hendes mor har et rengøringsvanvid som hun for eksempel har fordi Maria har den sygdom. Når hun skal tjekkes oppe på hospitalet er der en læge der hedder Hanne, som hun er meget tryk ved at snakke med. Hun har mange spørgsmål om hendes sygdom – f.eks. hvordan det er at dø, og om hvad der sker. Hanne forklare at man ikke kan rede en patient der er hjernedød, og det lyder så skræmmende at Maria drømmer om det om natten. En dag kommer en ubuden gæst forbi deres hus for at lede efter penge, og for hans held, er det kun Maria og Katrine der er hjemme. Maria lister ned for at se hvad det er, og de falder i snak, da hun lovede ikke at sige det til nogen. Han var i plejefamilie som han var godt træt af, så han ville samle penge ind til at stikke af til København. Markus kom oprindeligt fra København hvor han var på børnehjem, da hans mor ikke ville have ham længere. Da Markus gik igen, tænkte hun kun på ham. Der gik nogle dage hvor hun kun tænkte på ham. Da hun så kom i skole igen fandt hun ud af, at Markus var startet i hendes parallel klasse og blev vildt glad. Alle kredsede sig om ham og beundrede hans stil og måde at snakke på. Nogle dage efter kommer Nicolai, Markus' ven, og spørger om Maria ikke vil komme sammen med Markus, og hun siger selvfølgelig ja. De snakkede ikke sådan rigtig sammen de første dage, men så begyndte de at tage på ture og hygge hos enten ham eller Maria. Fordi hun ikke kunne gå særlig langt, havde han bygget en vogn bag på hans cykel.
Maria skulle til fødselsdag hos Anna, og hun glædede sig rigtig meget. Annas forældre var altid så søde ved hende. Men forældrene blev hurtigt stive. Annas mor rendte rundt og væltede ting, og ingen ville være i nærheden af hende, og senere fandt Heidi og Maria hendes far i seng med Annas kusine. Så Anna tog med Heidi hjem og sove og Maria tog hjem.
Dagen efter Annas fest, havde Markus inviteret mig i biografen og se Dirty Dancing. De inviterede Anna og Markus' ven Steffen med, da Maria var alt for genert til at være alene med ham. Inde i biografen spekulerede hun meget om hvor hun skulle ligge sin arm – men så mærker hun Markus' arm om hendes skuldre, og sådan sad de indtil slutningen af filmen.
De tog hjem til Markus' plejefamilie, for at Maria skulle hilse på dem. Der var to kvinder og en mand – Susanne, Helle og Hans. Hans var budhist, og meditere nogle gange om dagen. Plejerforældrene var alle vegetarer, så det stod på sundt mad, men også lidt kød til parret.
Nogle dage efter skulle de så til Heidis konfirmation. Heidis mor var tyk og hendes far var alkoholiker. Hendes brødre var der også og de havde hver sin kone med. Den ene hed Willy De var grønlandske tilflyttere. Da alle havde fået noget at drikke, kom hendes to brødre op og slås fordi, den ene bror ville hellere have den andens kone. Det ender bare galt, og Maria tager hjem.
Maria er blevet... Køb adgang for at læse mere

Et hjerte til Maria af Gretelise Holm | Analyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Andre brugere, der har downloadet Et hjerte til Maria af Gretelise Holm | Analyse, har også downloadet