Analyse: Historien om en moder af H.C. Andersen

Se flere bedømmelser 5 5 5 5 5 5 (14 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.

Uddannelse

Folkeskole 9. klasse

Fag

Dansk FSA

Karakter

12

Antal sider

4

Antal ord

1829

Filformat

PDF

Eventyranalyse: Analyse: Historien om en moder af H.C. Andersen

Jeg giver en analyse og fortolkning af H.C. Andersens eventyr "Historien om en moder", hvor jeg blandt andet kommer ind på metaforer og personificeringer og perspektiverer fortællingen til forfatterens eget liv. Jeg har skrevet opgaven ud i et, og den er altså ikke på punktform.

Uddrag
’Historien om en moder’ er en spændende og dramatisk fortælling skrevet af H.C. Andersen i 1848. Den periode, som fortællingen er skrevet i, skinner meget tydeligt igennem. Romantikken. Hvis der er en ting, som H.C. Andersen er god til, er det at kunne beskrive naturen, zoome ind og ud, så det føles som om, at man selv står i det og kan mærke det på hud og hår.
Eventyret handler om en moder, der våger over sit lille barn, der er alvorligt syg. En gammel mand kommer forbi, og det viser sig, at det er døden selv. Han får taget barnet med sig, og moderen vælger at følge efter. Hun møder nogle forskellige prøvelser, inden hun kan komme til dødens drivhus. Hun truer ham med, at hvis han ikke giver hende barnet tilbage, så vil hun rive to blomster op (De omtalte blomster er menneskeliv i dødens drivhus). Hun ser hver af blomsternes skæbne og får at vide, at en af dem er hendes eget barns fremtid. Den ene er spået lykke og velsignelse, den anden er spået rædsel og elendighed. Hun er uselvisk og vælger at bøje sig for Guds vilje, og lader døden tage barnet med ind i det ukendte... [læs mere nu]