Argumentationsanalyse af "Lighed i sundhed betaler sig"

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 10. klasse
  • Dansk FS10
  • 10
  • 3
  • 884
  • PDF

Argumentationsanalyse af "Lighed i sundhed betaler sig"

Argumentationsanalyse af kronikken "Lighed i sundhed betaler sig" af Grete Christensen og Per Christensen fra 16. oktober 2014 i Berlingske. Argumentationsanalysen indeholder en diskussion og konklusion af hovedsynspunkterne.

Lærers kommentar

"Flot opgave, du kunne dog med fordel lave en opsummering i konklusionen om karakteristik, eksempelvis: Grete har en stærk mening omkring dette emne, da hun i stor grad bruger patos. Jeg synes, at skribenten kommer godt ud over det…… ved at bruge……
Overskriften kan evt. Være påstanden- manchetten/underoverskriften kan være underbelæg.
Det spørgsmål fra indledningen skal svares på i konklusionen"

Uddrag

Lever vi danskere for kort? Kronikken Lighed i sundhed betaler sig diskuterer om, hvorvidt vi danskere er bagud sammenlignet vores nabolande. Vi lever for kort i forhold til hvor rige vi er. Baggrunden for denne anklage er, der forventes, at samfundsborgerne i stigende grad påtager sig ansvaret for deres egen læring af egen økonomi og egen sundhed (l. 3-4).

Kronikken Lighed i sundhed betaler sig er skrevet af Grete Christensen (formand for Dansk Sygeplejeråd) og Per Christensen ( formand, 3F), den er blevet trykt af Berlingske d. 17 Oktober, 2014.

Hvordan kan det være, at vi i et rigt land som Danmark lever markant kortere end vores nabolande? Det er mange forskellige faktorer der kan have indflydelse på netop dette problem. En grund kunne være, at Danmark eventuelt har et større klasseskeln end vores nabolande, såsom Sverige og Norge. I teksten Lighed i sundhed betaler sig, nævnes det, at ens bopæl kan have en stor indflydelse på, hvor gammel man bliver. ”Dødeligheden af en blodprop i hjertet er markant forskellig fra region til region. Der er eksempelvis en 70 procent højere dødelighed af en blodprop i hjertet bland... Køb adgang for at læse mere

Argumentationsanalyse af "Lighed i sundhed betaler sig"

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.