At turde flytte sig | Essay

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 10. klasse
  • Dansk FS10
  • 12
  • 3
  • 1012
  • PDF

At turde flytte sig | Essay

Her kan du se et essay om emnet at turde flytte sig. Essayet kommer ind på, hvorfor mennesker kan være bange for at flytte sig, og hvad der kan komme ud af at turde flytte sig i forskellige sammenhænge.

Dermed besvares opgave 1 i skriftlig fremstilling fra FS10 eksamenssættet fra maj 2013.

Opgaven er skrevet til terminsprøven i december.

Opgaveformulering
Skriv med afsæt i tekstuddraget et essay om at turde flytte sig. ”Heldet følger de dumme,” trøstede min mor altid, hvis tingene ikke lige flaskede sig for mig. Det er løgn. Jeg håber, heldet også følger dem, der gør noget. At det gi'r mening at fokusere og gå efter dét, man ønsker sig. Benhårdt! Ofte ved vi jo godt, hvor skoen trykker. Og man kan jo godt skabe forandring selv. Det handler hverken om penge eller andre begrænsninger. Men det handler om modet til at turde flytte sig. Bare lidt. Eller meget. Gøre noget. Fokusere lidt. Også selvom det viser sig at være et fejlskud.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Godt essay om emnet at turde flytte sig. Fint sprog og gode pointer.

Uddrag

At turde flytte sig derhen man gerne vil kan være svært. Hvordan gør man? Fejler man? Får man succes? Inden man får taget springet, kan det være svært at finde ud af, om man overhovedet tør. Det letteste ville være at stikke halen mellem benene, og bare fortsætte som man plejer.
Vi mennesker er generelt bange for at fejle, om det så er i skolen, på jobbet eller i kærlighe-dens forunderlige, men samtidig forfærdelige verden. Det ligger vel dybt inden i os, at vi skal gøre det rigtige, ellers får vi ingen belønning eller succes. Men måske er det netop når vi fejler, at vi flytter os?

Lige fra vi er små, får vi at vide, når vi gør noget rigtigt eller forkert. ”Flot Lasse” og ”Nej Las-se” lyder det tit fra forældrene alt efter, hvor tit man gør noget rigtigt eller forkert. Når man har fået sætningen ”Nej Lasse” tilpas mange gange, tør man ikke vove sig ud på dybt vand længere. På den måde bliver vi som mennesker opdraget til ikke at flytte grænser eller prøve nogle ting, der måske er lidt farlige. Sådan har tilfældet i hvert fald været for mig.

At starte et nyt sted er et af de største skridt, jeg har taget som... Køb adgang for at læse mere

At turde flytte sig | Essay

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.