Projektopgave om atomkraft

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FP9
 • 10
 • 11
 • 3859
 • PDF

Projektopgave om atomkraft

Den projektopgave undersøger atomkraft og undersøger energikildens historie og udvikling. Herudover kommer den ind på fordele og ulemper ved atomkraft og nævner i denne forbindelse katastrofen ved Tjernobyl.

Indhold

Hvad er atomkraft?
Atomkraftens globale udvikling
Fordele ved atomkraft
Ulemper ved atomkraft
Hvad har man gjort for at løse problemerne
Atomulykker
Atomkraft i hverdagen
Miljø organisationer
Konklusion
Litteraturliste:

Uddrag

Hvad er atomkraft?
Atomkraft bruges til at fremstille elektricitet, det sker på et atomkraftværk. Et atomkraftværk virker stort set på samme måde som et almindeligt kræftværk, man bruger bare beriget uran som brændstof i stedet for olie eller kul. Beriget uran betyder at man kunstigt har øget indholdet af 235U-isotopen. Neutralt uran består af 99,28 % 238U og kun 0,72 235U. 235U-isotopen adskiller sig fra den langt mere almindelige 238U-isotop, ved at den er i stand til at lave en hurtigt udviklende og selvopretholdene kernereaktion og det er netop den egenskab man bruger på atomkraftværkerne og til atomvåben.
Uran findes mange steder rundt omkring i verden, og specielt i Australien er der mange uranminer. 70 % af alt verdens uran ligger i Australien.
Reaktoren er ligesom hjertet i et atomkraftværk. I reaktoren opbevarer og spalter man atombrændstoffet (f.eks. uran eller plutonium) for at få energi. Brændstoffet består af en rund stang, der opbevares i en metalbeholder som man kalder for ”beklædningen”. Beklædningen og brændselsstængerne kaldes tilsammen for brændselsceller. En typisk reaktor består af ca. 200 brændselsceller, som står med mellemrum mellem de afkølende stoffer. De 200 brændselsceller danner tilsammen brændselselementet og kan producere energi i 3-6 år.
Luft- eller væskeformige kølemidler passere gennem reaktorkernen og fører varmen hen til dampgeneratorerne, der fører dampen videre til en turbine som laver elektricitet. Kølemidlerne kommer i kontakt med beklædningen, men ikke direkte med atombrændstoffet.
På atomkraftværkerne er de meget omhyggelige med at vælge nogle rigtige kølemidler, da det er... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om atomkraft

[5]
Bedømmelser
 • 10-12-2014
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  DET VAR EN GODLANG OG MEGET HJÆLPSOM OPGAVE
 • 23-10-2016
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  God inspiration og megen hjælp
 • 14-01-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  sddsfasfopjdlgfjedlghrekgjregr
 • 24-11-2011
  En god opgave, man altid kan bruge.

Andre brugere, der har downloadet Projektopgave om atomkraft, har også downloadet