Bander | Hovedopgave i 9. klasse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Dansk FP9
 • 11
 • 15
 • 3343
 • PDF

Rapport: Bander | Hovedopgave i 9. klasse

Opgaven handler om bandekriminalitet, både på lokalt og internationalt plan. Herunder undersøger den nærmere, hvad en bande er, og hvordan miljøet er i disse ungdomsbander. Hvorfor vælger man at være med i en bande, og hvilken betydning har det for ens identitet?

Indhold

Internationalt:
1. Hvad er en bande?
2. Hvordan er miljøet i bandeområder?
3. Hvilke bandetyper findes der?
4. Hvad er et bandemedlem?
5. Hvorfor går unge ind i bander?
6. Hvordan er en bande bygget ad medlemmer?
7. Hvad er bandesymboler?
8. Hvordan kan man kende de forskellige bander på deres signaler?
9. Kan man tyde bandesymbolerne?
10. Hvorfor er det vigtigt at kunne aflæse bandesymbolerne?
11. Hvordan bliver tatoveringer brugt som bandesymboler?
12. Hvad er bandegrafitti?
13. Hvordan bruger banderne grafitti?
Lokalområdet:
14. Findes der bander i lokalområdet? (Sønderjylland)
15. Hvilke former for kriminalitet laver de?
16. Er det mest indvandrere eller danskere der er med i grupperinger?
17. Hvilke former for våben bruger de?
18. Narkomarkedet i banderne/grupperingerne.
19. Har politiet lagt mærke til speciel brug af tøj og tags?
20. Bruger politiet meget tid på grupperingerne?
21. Findes der 'Hoods' hvor grupperingerne holder til?
22. Hvordan vurdere politiet problemet i fremtiden?

Uddrag

Hvad er en bande?
Betegnelsen ”en bande” kan betyde mange forskellige ting, det afhænger af hvem der bruger ordet. F. eks mener nogle at 3-4 unge der står og hænger på et gadehjørne er en bande. For andre kan en bande identificere graffitimalere, stofmisbrugere, rockere, og skinheads. I alle samfund kan hverken befolkningen eller myndighederne, eller forskerne for dens sags skyld blive enige om hvad ordet bande definerer. Den almindelige befolknings opfattelse af bande stammer fra medierne. Medierne får ordet bande til at lyde som organiseret kriminalitet blandt unge. Politikere og retsvæsenet definerer en bande ved citat: ”en gruppe personer der er gået sammen for at udøve vold, eller anden form for asocial adfærd.” Eller, ” grupper af unge og/ voksne i et geografisk område hvis aktiviteter indbefatter ulovlig brug af magt og vold eller trusler om magtanvendelse og vold for at fremme deres formål.”
For at man kan kalde sig en bande skal der minimum være 3 medlemmer.

Hvordan er miljøet i bandeområder?
Der er mange steder i verden et råt ”gangsta” miljø, hvor man hører om dræbte hver nat. I disse områder findes de hårde bander, der ikke har andet liv end deres bande. Det er dem der har tattoos over hele kroppen, og mener at det at være i fængsel er ligesom at tage eksamen, så man kan lære de nye bandemedlemmer noget. Det er mange gange i slumkvarterer, eller andre hårde kvarterer hvor arbejdsløsheden er høj banderne holder til. De kræver penge af gadesælgere. Pushere skal også betale for at have lov til at være på gaden og sælge deres stoffer. For at få rettigheden til at sælge noget i bandens Hood, er prisen for dette er i begge tilfælde halvdelen af hvad de tjener i måneden. Mange børn ser bandemedlemmerne som forbilleder, da de jo har mange penge, og fremstår som gode mennesker for nogle af børnene da de måske giver dem beskyttelse. Her hjemme i Danmark er det meget mere ghettoer folk bor i hvis de er i bander. Derfor er der mange indvandrere som finder sammen i grupperinger eller bander

Hvilke bandetyper findes der?
Der findes tre former for bander
• Korporative bander: Korporation betyder sammenslutning om et bestemt formål. De korporative banders formål er at skaffe penge. Der er en klar arbejdsfordeling i banden, og de kriminelle aktiviteter som banden laver, er udelukkende kun for at skabe penge. Denne form for bande kan sammenlignes med mafiaen.
• Territoriale bander: De territoriale bander er optaget af at besidde og have kontrol over områder. F. eks gader og kvarterer. Bandemedlem-merne er hurtige til at udøve vold for at sikre og beskytte deres 'Hood' (område). Der er en leder i disse bander, som styrer det hele. Denne form for bande, kan sammenlignes med bander som ms13, verdens største gadebande.
• Opsamlende bander: De opsamlende bander har næsten ingen struktur. Medlemmerne er ofte bare ballademagere som tilhører en gruppe. De kriminelle aktiviteter, som medlemmerne begår, er ofte efter pludselig indskydelse og virker ofte tankeløse. Der er ingen mål eller formål med banden. Denne form for bande kan sammenlignes med danske gruppe-ringer som man kalder det her hjemme.

Hvad er et bandemedlem?
Bandemedlemmer er folk der er medlem af en gruppe mennesker hvis aktiviteter ofte er ulovlige.
Overalt i verden er der forskellige definitioner på hvad et bandemedlem er. Men er en ting er alle dog enige om, det er ikke ulovligt at være medlem af en bande. Politiet betragter en person som bandemedlem hvis et af de følgende fire punkter er opfyldt:... Køb adgang for at læse mere

Bander | Hovedopgave i 9. klasse

[6]
Bedømmelser
 • 18-12-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 8. klasse
  1. Det hurtigt og nemt 2. Hele opgaven har givet mig hjælp til, at løse mine opgaver. 3. Stavefejl ingen, teksten var forståelig og letlæselig
 • 02-11-2011
  fint, det rammer godt hvordan det var dengang.
 • 26-05-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 8. klasse
  Taak den er rigtig god :-)
 • 02-02-2011
  God opgave, den hjalp mig og min gruppe meget.