Biografi | Martin Luther King og racisme i USA

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Dansk FSA
  • 10
  • 7
  • 2298
  • PDF

Rapport: Biografi | Martin Luther King og racisme i USA

Opgaven handler om Martin Luther Kings liv og USA på hans tid. Den beskriver også, hvordan raceadskillelserne foregik i USA, m.m.

Lærers kommentar

Meget fin opgave

Indhold

Indledning 2
Martin Luther King's barndom 2
Opvækst 3
Uddannelse 3
Martin Luther King jr. gifter sig 4
Racismen og raceadskillelsen i USA før Martin Luther King jr. 4
King begynder at få historisk betydning 5
Kampen fortsætter 5
King største sejre 6
Hvorfor blev Martin Luther King skudt? 6
Kings betydning for Amerikanerne i dag 7
Emnevalg: 7

Uddrag

Indledning
I 1948 var de fleste amerikanske borgere stolte over deres land USA, fordi de havde været med til at vinde 2. verdenskrigen i 1945. De fleste amerikanere havde nu arbejde, hus og mere fritid end før. Men den hvide del af den amerikanske befolkning havde ingen grund til at være stolte over den måde de behandlede deres sorte medborgere på. Mange af de job, som de hvide amerikanere havde, kunne ikke søges af sorte. De sorte amerikanere kunne ikke sidde frit mellem hvide i busser, restauranter, biografer, men var henvist til særlige områder. Sorte børn kunne ikke gå i samme skoler, som hvide børn OSV.

Martin Luther King Jr. Er blevet en del af den amerikanske historie. Han satte sit liv på spil for at hvide og sorte mennesker skulle få lige rettigheder. I 12 år stod han i spidsen for borgerretsbevægelsen, der kæmpede for borgerrettigheder og stemmeret til USA's Afroamerikanske (SORTE) borgere. Martin Luther King Jr. udfordrede den raceadskillelse, som det amerikanske samfund havde bygget på siden slave tiden. Han gik imod både dødstrusler og fængselsstraffe i kampen for, at alle skulle for lige rettigheder. Martin Luther King Jr. gik ikke ind for omvæltninger ved brug af vold, han ønskede en fredelig revolution. King Jr. organiserede marcher hvor tusindvis af mennesker samledes, både sorte og hvide, store og små, for at udtrykke deres sammen hold og krav. Martin Luther Kings inspirerende taler gav de sorte stolthed og mod. Hans arbejde var med til, at ændre lovgivningen og folks syn på ligestillingen. Kings liv blev set som et symbol på håb.

Martin Luther King's barndom
Martin Luther King Jr. blev født 15. januar 1929 i Atlanta i del staten Georgia, som søn af baptistpræsten Martin Luther King Sr. og Alberta Williams King. Hans far, Martin Luther King Sr. Var en selvsikker, stærkt troende kristen. Alberta King var Martin Luther King Juniors mor, hun var også en stærkt troende kristen, som bragte varme og kærlighed ind i familien. Alberta og King Sr. Gav deres børn en tryg og lykkelig barndom, eller de prøvede på at give dem det. Martin Luther King Juniors forældre blev hurtigt klar over, at deres søn var noget særligt. King Jr. var følsom og kærlig, og han blev ked af det når han mødte fattige mennesker, i Atlantas gader. Når King Jr. så sorte familier stå i kø for at købe noget brød, blev han bekymret over om de fik nok at spise. Han bombarderede sine forældre med spørgsmål, om hvorfor det var sådan... Køb adgang for at læse mere

Biografi | Martin Luther King og racisme i USA

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.