Rapport om koralrev

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 8. klasse
 • Biologi FSA
 • 10
 • 8
 • 2084
 • PDF

Rapport om koralrev

Rapport i biologi om koralrevet.

Indledning
I denne rapport har jeg været inde og fortælle omkring koralrevets levesteder, vilkår/betingelser for at koralrevet kan leve. Jeg har uddybet emner som koralrev, trusler for uddøde koralrev, koraldyrene og fremtiden for koralrev. Noget af det jeg har brugt mest tid på er emnet ”Koralrev” og jeg føler at jeg har gjort det godt.

Indhold

Indledning side 3
Koralrev side 3
Dyr i revet side 5
Trusler om koralrevet side 6
Fremtiden side 7
Evaluering side 8
Kilder side 9

Uddrag

Koraller vokser mange steder i verden. Koralrev er bygget af kalk fra meget små koraldyr. Dykker man i et koralrev, kommer man ned til en helt ny verden som er pæn og fuld af dyr som: søstjerner, snegle med og uden hus, muslinger og fisk i alle mulige former og farver.Der findes 4 forskellige slags koraller: Stenkoraller, hornkoraller, søanemoner og søfjer. Stenkoraller er de vigtigste revbyggere og det er dem der skaber selve kalkfundamentet. Hornkoraller ligner flade buske, de danner ikke koralrevene, men vokser mellem hårde stenkoraller. Søanemoner ligner blomster, de fanger deres bytte med fangarmene, søanemoner kan blive op til ½ meter brede. Søfjer ligner lange røde fjer og de er i stand til at bevæge sig langsomt hen ad koralrevet. Koraller kan højst vokse 5 cm på et år. De tropiske koralrev kræver at vandet skal være mellem 18O – 26O, det skal være salt og klart og at der skal være strøm omkring revet. I verdenshavene fylder koralrev kun 0.1%, altså 284.300 km2, ca. Halvdelen af Frankrig... Køb adgang for at læse mere

Rapport om koralrev

[2]
Bedømmelser
 • 07-10-2010
  Meget nyttig, den rede mig da jeg fandt ud af jeg havde 20 min til at lave en biologi rapport. :-) Jeg synes også den ligger på et fint niveau.
 • 02-05-2012
  .........................................................

Andre brugere, der har downloadet Rapport om koralrev, har også downloadet