Biologi Opgave om Ørkenen

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Biologi FSA
  • 10
  • 7
  • 943
  • PDF

Rapport: Biologi Opgave om Ørkenen

Opgaven indeholder informationer om ørkenen og dens liv, billeder samt kilder. Det er en biologi aflevering til en god karakter, som jeg skrev i 9.klasse i biologi FSA.

Lærers kommentar

God og velformuleret rapport om ørkenen. Min lærers udtagelse var at den var rigtig god og alt blev besvaret rimeligt godt, men det manglede lige det sidste til et 12-tal.

Elevens kommentar

Nogle af tingene kunne måske nok uddybes noget mere. Dette hører ikke til noget eksamenssæt, men bare ud fra en masse kilder og baggrundsviden.

Indhold

Ørkenen – et økosystem
Ørkenens geografiske udbredelse
Ørkens kendetegn som økosystem
Konvergent udvikling og lav artsdiversitet
Ørkenens dyreliv
Græsnings- og nedbryderfødekæden
Ørkenens pattedyr
Kilder

Uddrag

"Ørkenens geografiske udbredelse:
Ørkens kendetegn er at der årligt falder mindre end 25cm nedbør. Der findes stort set ørken i alle verdensdele undtagen Europa. Ørkenen består stort set kun af sand. På en ganske normal sommerdag kan vejret sagtens komme helt oppe og runde de 50 grader.

Det der gør ørkenen speciel er at luftfugtigheden er rigtig lav, så solens stråler ekstra let, kan trænge igennem atmosfæren.

Kun meget få planter kan overleve i ørkenen. De planter der kan overleve har lært at tilpasse sig til miljøet. De kan gennem deres spalteåbninger optage CO2 om natten så der ske fotosyntese. Lige så snart at planterne kan mærke at vandtabet bliver for stor, lukkes disse spalteåbninger.
Verdens største ørken, Sahara ligger i Nordafrika. Sahara ørkenen er ca. 9.400.000 km2."... Køb adgang for at læse mere

Biologi Opgave om Ørkenen

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.