Biologi Rapport om Mutation - Bestrålede Frø

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Biologi FSA
  • 12
  • 4
  • 728
  • PDF

Biologi Rapport om Mutation - Bestrålede Frø

Rapport i Biologi, hvor vi skulle undersøge mutationer ved forsøg, og vi bestrålede frø for at undersøge disse mutationer.

Formålet med vores forsøg var:
"Jeg vil undersøge, hvad der vil ske, hvis man bestråler frø af bestemte plantearter, hvor meget de vil vokse, om deres struktur/farve vil ændres? Også hvordan det påvirker forskellige arter."

Indhold

Mutation
bestrålede frø
Formål:
Materialer:
Forsøgsbeskrivelse:
Hypotese:
Teori (mutationer):
Resultat
Konklusion

Uddrag

"Formål:
Jeg vil undersøge, hvad der vil ske, hvis man bestråler frø af bestemte plantearter, hvor meget de vil vokse, om deres struktur/farve vil ændres? Også hvordan det påvirker forskellige arter.

Materialer:
Materialerne er Byg-, Hvede-, Raps-, Hør- og Sennepsfrø, 1 bakke jord og meget vand.
Forsøgsbeskrivelse:
Vi har sået fem forskellige kornsorter og bestrålet dem med 100, 200, 400, 800 og 1600 GY. Kornsorterne var, Byg-, Hvede-, Raps-, Hør- og Sennepsfrø. Dem har vi sået i en plastikskål, som har stået ved siden af vinduet, så den kunne få lys. Vi har vandet den tilstrækkeligt hver anden dag. Temperaturen er 20-22 C.

Hypotese:
Hvad jeg tror/ mener der vil ske?
Jeg tror at der vil være forskel mellem, hvor meget de er bestrålet og hvad for en planteart det er. Jeg tror også at antallet af kromosomerne vil påvirke væksten af planten. Dem der har flest kromosomer par, vil påvirkes mest, og dem der har færrest vil påvirkes mindst. Men som sagt, mener jeg også at det afhænger af plantearten, nogle plante er måske lidt resistente overfor det, andre ikke."... Køb adgang for at læse mere

Biologi Rapport om Mutation - Bestrålede Frø

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.