Bøgeskov i Maj af P.C. Skovgaard | Billedanalyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Dansk FSA
 • 12
 • 6
 • 2044
 • PDF

Bøgeskov i Maj af P.C. Skovgaard | Billedanalyse

Her finder du en billedanalyse af maleriet "Bøgeskov i maj. Motiv fra Iselingen" af P.C. Skovgaard. Derudover kommer opgaven også omkring Romantikken.

Lærers kommentar

Flot gennemarbejdet.

Indhold

1) Romantikken
2) Præsentation
3) Helhedsindtryk
4) Analyse
5) Fortolkning
6) Vurdering

Uddrag

Præsentation:
Maleriet hedde bøgeskov i maj, og blev malet af P. C. Skovgaard i 1857. Skovgaard regnes for at være en af guldalderens store malere, selvom nogle mener, at han ikke er lige så anerkendt, som han burde være. Skovgaard blev født den 4. april 1817. Han viste talent fra en tidlig alder, og kom ind på kunstakademiet i København som 14 årig. Han blev professor på kunstakademiet i 1860. Han malede ofte naturen sammen med vennen Lundbye, hvor han karakteriserede det danske i naturen. Bøgeskov i maj er et af hans mest kendte værker, som han malede kort efter at have rejst i Italien. Maleriet er et typisk guldalder maleri, med store bøgetræer og godt vejr. Han malede maleriet, da han opholdt sig på et gods på Nordsjælland. På maleriet ses noget af den familie, han boede hos.

Helhedsindtryk:
På malleriet er 2 piger (måske søstre) som står tæt sammen. Pigerne står midt på en sti i en stor bøgeskov. De har begge to fint og rent tøj på, og den ene pige har armen om skulderen på den anden. Ved siden af dem står en stor hund, som holder øje med noget bag ved pigerne. Højt oppe kan man se lidt af den blå sommerhimmel. Lidt til venstre for pigerne ser man nogle andre børn, som ser ud til at være lidt yngre. Det er 3 piger og en dreng, som sidder og leger med visne mælkebøtter. Skoven de befinder sig i er meget grøn og frodig, bortset fra nogle få visne mælkebøtter. Et stykke fra børnene i baggrunden kan man se en mand. Han er ligesom børnene klædt i fint tøj. Han står som den eneste af menneskene i mørke, og det ligner lidt, at det er ham hunden holder øje med. Umiddelbart ser han lidt skummel ud. Malleriet virker iscenesat, på grund af det fine tøj de har på. Jeg tror ikke, at de havde sådan noget tøj på til hverdag - også selvom de kom fra en rig familie.


Analyse
I forgrunden står de to piger. De er blikfanget, da de er det første, man får øje på. Det kan ligne at pigen i den gule kjole er ved at irettesætte pigen i den røde kjole. Hun... Køb adgang for at læse mere

Bøgeskov i Maj af P.C. Skovgaard | Billedanalyse

[1]
Bedømmelser
 • 05-06-2016
  Bedømt af Folkeskoleelev i 8. klasse
  Teksten er godt skrevet