KAOS af David Meinke | Bograpport & Analyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Dansk FSA
 • 10
 • 10
 • 4008
 • PDF

KAOS af David Meinke | Bograpport & Analyse

Opgaven indeholder en dansk bograpport over romanen "Kaos" af David Meinke. Den fokuserer på en grundig personkarakteristik af personerne i romanen.

Indhold

Referat
Tid, sted, Miljø
Personkarakteristik & Biodigt af Lærke Edel Hansen-Johansen.
Personkarakteristik & Biodigt af Jokum Espersen.
Personkarakteristik & Biodigt af Lisbeth Hansen-Johansen.
Personkarakteristik & Biodigt af Jens Hansen.
Personkarakteristik & Biodigt af Vinni Espersen.
Personkarakteristik & Biodigt af Monika/Monique Hansen.
Personkarakteristik & Biodigt af Annegrethe Jeppesen Teaurell.
Personkarakteristik & Biodigt af Tanja Espersen.
Personkarakteristik & Biodigt af Hr. Espersen, (Jokums far).
Sprog, indirekte, direkte, indre syn og ydre syn
Tema
Budskab
Min mening

Uddrag

I bogen »K. A. O. S.« følger vi to teenagere - Lærke Edel Hansen-Johansen og Jokum Espersen, umiddelbart skulle man ikke tro, de havde noget som helst tilfælles men ...
Lærke, som bor i det dyre og glamourøse overklasse miljø finder ud af, at hun efter skoleafslutningsfesten med klassens lækreste røvhul (Thomas), er blevet gravid. Edel ved med det sammen, at abort ikke er den rigtige vej »liv er liv« – også selv om ”fosteret” er mikroskopisk. Hun vælger at fortælle det til sin mor, som egentligt tager det meget pænt, indtil Edel siger, at hun vil beholde barnet. »Hvis du skal bo i dette hus, så skal det være uden barn og med gymnasium« Edel flytter næste dag, op til sin far og hans nye kone i håb om støtte. Men inden Edel rejser har hun fundet ud af, at hun har en bror. Edels mor har også været gravid i en tidlig alder, men hun valgte bortadoption kort efter fødslen. Besøget ved Edels far bliver kort, Edels far reagerer ligeså stærkt på situationen som Edels mor. Men til Edels store overraskelse vil hendes stedmor (Edels fars nye kone, den ellers så trælse Monique), hjælpe.
Sideløbende følger vi Jokum Espersen på 18 år. I modsætning til Edel bor han i det mere neutrale miljø i Aalborg (Vrå), han bor sammen med sin mor, sin far og sin lillesøster Tanja. Han er meget usikker og genert. Han er lidt af en computernørd. Og ligesom Edel, har han sine problemer at kæmpe med. Han har bumser, mange bumser og en mor, monster mor.
Edels stedmor Monique tilbyder Edel, at hun kan bo ved hendes bror Thor, som bor i Aalborg (tæt på Vrå). Inden Edel tager af sted, giver Monique hende nogle vigtige papirer »pengepapirer«, Monique fortæller Edel, at hvis hun har disse papirer, kan hun få penge ud af sin far (hvis hun mangler).
Samtidig er Jokum begyndt i 3.g på et gymnasium i Vrå. Han har mødt en pige i et chatrum. Maria. Jokum kæmper med andet end bare sine bumser, de er nærmest hans mindste problem sammenlignet med hans mor. Hun har ydmyget ham så mange gange, og han er så småt ved at indse, hvor meget, rent ud sagt, »lort«, hun har været skyld i. Hendes næste store idé er, at Jokum skal gå til psykolog. Besøgene hos psykologen forandrer Jokums liv. Hans selvtillid stiger i takt med timerne hos psykologen, Annegrethe. Jokum tager sig mod til en »date« med Maria.

Edel som har stor viljestyrke, beslutter sig for at opsøge Jokum. Hun har fundet hans adresse på krak. Edel tager en bus til Vrå, hvor hun ser Jokum og han ser hende, men kun i et kort sekund, så er han væk igen. Mødet gør kun Edel endnu mere afklaret med, at hun må finde en måde at komme i kontakt med ham på. Det er ikke nemt at bo i en lejlighed med en mand, man næsten ikke kender og det bliver kun sværere, da Edel finder ud af, at hun mangler penge. Hun taler med Thor og han skaffer hende et arbejde i en »jazz butik«. Næste dag får Edel en opringning fra hendes far. Han beder hende om at sende »pengepapirerne« tilbage til ham. Pludselig kommer styrken op i Edel igen. Hun vil se Jokum. Idet hun er på vej til busstationen, støder hun tilfældigvis ind i ham og hun følger efter ham hen på en netcafe. Hun sidder længe og studerer Jokum ud af øjenkrogen. Pludselig kigger han på hende, hun får et chok og flyver op af stolen og løber ud af Cafeen. Edel falder ned af Cafeens trappe.
Efter netcafeen tager Jokum (uforstyrret af Edels fald) til psykolog. Annegrethe tilbyder Jokum en cigaret, og fra det tidspunkt er Jokum »ryger«. Ryger med lidt mere selvtillid.
Edel ligger på hospitalet. Hun er øm i maven og er blevet syet i hånden. Heldigvis har barnet det godt. Edels far ringer og beder hende om at sende »penge papirerne« som hun helt har glemt at sende i al rodet med Jokum og hendes fald. Edel føler, det er på tide at fortælle Thomas, at han skal være far, så hun skriver et brev til ham.

Samtidig i Vrå får Jokum at vide, at hans far har kræft. Han ved slet ikke hvordan, han skal forholde sig. Men en ting ved han, han har en date med Maria. »Daten«, som Jokum har set frem til, går slet ikke som planlagt. Da Jokum står ansigt til ansigt med Maria stivner han. Han er lam, hun snakker, han tier, hun skrider. Jokums selvtillid røger i bund.
I Thors lejlighed kommer Edel i tanke om, de »pengepapirer« hun skulle have sendt. Hun tager en kopi af dem alle, bare for en sikkerheds skyld. Hun sender originalerne tilbage til sin far. Edel får en opringning fra sin mor. Hun beder Edel kommer hjem og fejre jul.
Da Jokum vågner, ligger han på sygehuset. Psykiatrisk afdeling. Jokum har fået en »depression«. Jokum har smidt håndklædet i ringen. Han kan ikke mere. Han føler, at alt er lige meget. Hans far er døende, hans mor er dum og forstår ingen ting og selv har han svigtet Maria. Han har svigtet alle... Køb adgang for at læse mere

KAOS af David Meinke | Bograpport & Analyse

[2]
Bedømmelser
 • 13-12-2010
  den er MEGA god kan helt klart anbefalles..jeg har downloaded tre af disse bog analyser/ bog rapporter. og den her er helt klarest mest, mest beskrivende. og pengene/ pointene kan helt klart god betale sig at bruges her. :)
 • 14-11-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 10. klasse
  Meget fin analyse kunne godt bruges

Andre brugere, der har downloadet KAOS af David Meinke | Bograpport & Analyse, har også downloadet