Den anden kind af Sally Altschuler | Bograpport

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 8. klasse
 • Dansk FSA
 • Ingen givet
 • 9
 • 2879
 • PDF

Den anden kind af Sally Altschuler | Bograpport

Opgaven indeholder en bograpport over romanen "Den anden kind" af Sally Altschuler fra 1999.

Indhold

PRÆSENTATION
RESUME
PERSONKARAKTERISTIK
Bobby:
Ahmad (den mørke person):
Leif (Faren):
Eva:
DEN MØRKE PERSONS OPTRÆDEN
Analyse af Ahmad
BOBBYS ERINDRINGER OM SIN FAR
FORUDGREB
BOBBYS DRØM
FORTÆLLETEKNIK
LEDETRÅDE
BOBBYS BREV
EVALUERING

Uddrag

Præsentation
Romanen ”Den anden kind” er ugivet af forlaget Gyldendal i 1999. Den er skrevet af Sally Altschuler og henvender sig især til unge mennesker. Genren er en ”psykologisk thriller”.

Resume
Bobby er håbløst forelsket i Eva, men han ved ikke rigtig, hvad han skal stille op med det. Bobbys klasse tager til Spanien, hvor de skal besøge deres venskabs klasse.
Hver gang Bobby tænker på sin egen far, ”opstår” en mystisk mørk person med en skinnende grøn smaragd i sin turban. Bobby kommer ud for nogle uheld på turen, bl.a. kører han en pige ned på en skiløjpe, og senere farer han vildt i byen ”Granada”. Omkring ham foregår der nogle mord, men har det noget med Bobby at gøre?

Personkarakteristik
Bobby:
Ydre: Bogens hovedperson, Bobby, er en 16-årig dreng, der går i 9. klasse. Ud fra bogen får vi ikke nogen konkrete oplysninger om ham, men jeg tror, at han er velbygget og nogenlunde normal af højde.
Indre: Bobby har en masse minder fra sin barndom, som sidder fast i hans underbevidsthed. Han gør alt, hvad han kan for at komme af med dem. Han ved ikke, hvad han skal føle for sin far, da han jo aldrig har lært ham at kende. Han føler ikke, at han har ret til at kræve sin far, ingen mennesker har ret til hinanden. Men samtidig sker der en masse ting i Spanien, som får en masse ulykkelige minder til at komme frem. Minder han tidligere har prøvet at gemme væk. Men han kan ikke fjerne dem fra sin underbevidsthed. I starten af romanen beundrer Bobby sin far – den store tapre kaptajn, men som tiden går, bliver det forhold mere hadfyldt. Desuden har Bobby et problem med skyld. Han vil helst have, at man kan sige, at det er andres skyld. Bobby vil ikke tage skylden for de ting, han kommer ud for, han mener, at det hele tiden en andens skyld.
Bobbys forhold til sin mor er helt anderledes end forholdet til faderen. Han er hele tiden meget bekymret for hende. Han kan ikke forestille sig, hvad hun laver, når han ikke er der. Det er ikke normalt i deres forhold, at de går og kysser og krammer hele tiden, kun en gang imellem, når de er alene.
Bobbys forhold til klassekammeraten Eva, er meget vekslende. Hvis hun giver udtryk for, at hun har følelser for ham, er hun bare Verdens dejligste pige, men får han mistanke om, at det ikke er ham, hendes hjerte banker for, bliver han frygtelig jaloux og ved ikke, hvad han skal gøre. Deres forhold går op og ned i løbet af handlingen. I det hele taget er Bobbys humør og mentale tilstand meget skiftende... Køb adgang for at læse mere

Den anden kind af Sally Altschuler | Bograpport

[6]
Bedømmelser
 • 15-03-2014
  maget findt! godt hjalp kh. grønne
 • 09-12-2009
  Vældig fin opgave, brugbar.
 • 13-04-2010
  Den hjalp rigtig godt(:
 • 19-04-2007
  Rigtig god