Projektopgave om Charles Darwin

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FP9
 • 12
 • 13
 • 2451
 • PDF

Projektopgave om Charles Darwin

Dette er en projektopgave fra 9. klasse om Charles Darwin.

Problemformulering
Med udgangspunkt i en redegørelse for Darwins videnskabelige teorier, vil vi se på folkets og kirkens reaktion overfor Darwin. Desuden vil vi se på Darwins aktualitet i dag.

Indhold

Indledning & problemformulering 1
Charles Darwin 2
Charles Darwins teorier 3-4
Wilberforce VS. Darwin 4-5
Wilberforce om den rette videnskabelige metode 5
Folkets reaktion 6
Darwins aktualitet i dag .7-8
Konklusion .9
Litteraturliste .10
Bilag 1 11
Bilag 2 12
Bilag 3 13
Bilag 4 14

Uddrag

Indledning
Vi har valgt dette emne fordi vi synes at det var noget vigtigt der påvirkede verden og det har en stor indflydelse i dag, fordi at det har ændret vores verden og fået mange til at stoppe op og tænke sig lidt om. Teorierne har givet mange forskere et stort indblik og forspring for videnskabsmænd og forskere. Det er Darwins skyld at vi i dag har fået så meget viden om arterne og jorden.
Her i opgaven kan man læse kort om Darwin hans rejse og etc. Han teorier, et sammenstød med en biskop og Darwins forsvare, folkets reaktion på Darwin og hans aktualitet i dag.

Charles Darwin
1809-1882

Charles Darwin var en mand der voksede op i engelsk, velhavende familie. Hans far var læge og han ville have at Charles skulle følge i hans spor, men det ville Charles ikke og i 1831 fik han muligheden for at rejse med skibet H.M.S Beagle verden rundt, for at indsamle eksemplarer og information om verdens dyr og planteliv. I løbet af få uger var skibet nået til Amerikas kyster, hver gang skibet lagde til, var Darwin ude i naturen for at indsamle dyr og planter. Alt hvad han havde indsamlet blev taget med ombord på skibet.

Før Darwin tog af sted med på rejsen havde han læst en masse bøger om jordens store mysterier fx teorier om hvordan bjerge var dannet og hvordan livet var opstået og hvordan vulkaner var opbygget. Under rejsen modtog han også nogle bøger om geologi og zoologi. Darwin begyndte at stille spørgsmålstegn ved mange af teorierne, de passede ikke helt med det han så med sine egne øjne. Darwin rejste med skibet i 5 år. I løbet af de 5 år fik han gjort detaljeret notater og empirisk materiale. Alt hans viden fik han skrevet ned i bogen: Origin of Species. Darwin var ikke ateist, men agnostiker. Han... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om Charles Darwin

[12]
Bedømmelser
 • 17-03-2010
  Udemærket opgave. Mangler dog, en grundigere gennemgang af Darwins teorier/opdagelser, da naturlig selektion, menneskernes afstamning fra aberne m.m ikke nævnes, og det i bund og grund er dét der skaber hele problemstillingen mellem videnskaben og religion.
 • 05-05-2010
  Det er en god opgave, som giver et godt indblik i hvordan darwin og kirken har deres opgår. Super inspiration
 • 06-11-2014
  Synes den er rigtig god skrevet.
 • 04-01-2014
  Meget fyldig og grundig opgave - kun ros herfra :-)