Danernes møde med kristendommen

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Kristendomskundskab FSA
 • 10
 • 2
 • 820
 • PDF

Danernes møde med kristendommen

Opgavebesvarelse af eksamensoplægget "Danernes møde med kristendommen".

Kommer ind på hvordan munken Poppo fik overbevist Harald Blåtand om at Kristendommen er den eneste rigtige religion. Kommer desuden også ind på nutidige eksempler på hvornår religioner mødes med hinanden og hvilke problemer dette skaber.

Hører til eksamensoplægget "Danernes møde med kristendommen"

Uddrag

1) Tyske munke havde nu forsøgt i mange år at få kristendommen indført i Danmark uden held. De var blevet smidt ud af landet fordi Danerne(Danskerne) ikke troede på, at Jesus var stærkere end de nordiske guder (fx Odin, Thor, Freja (Asatroen)). I 965 lykkedes det endelig den tyske munk Poppo at få overbevidst kongen om at gå over til kristendommen. Dette skete til en fest hos kongen, hvor der blev diskuteret hvilken Gud der var stærkest. Poppe påstod at Kristus var stærkest og den eneste sande Gud. Kongen ville have ham til at bevise dette ved at bære jernbyrd (gå med glødende jern i hænderne uden at blive forbrændt). Ville dette lykkes for ham ville han have bevist, at Gud var med ham – og det lykkedes. På den måde blev kongen overbevist om, at Kristus er den sande Gud og lod sig døbe. Herefter opfører han Jellingestenen, som i dag er et symbol på Dansk ”dåbsattest”.

2) Hvorvidt legenden om Poppo, der skulle bære jernbyrd er sand eller ej, er svært at vurdere og man finder nok aldrig ud af det. Men det lyder jo meget godt, må man sige. Harald Blåtand har helt sikkert også haft andre gode grunde til at gå over til kristendommen politisk set. Udenrigsmæssigt... Køb adgang for at læse mere

Danernes møde med kristendommen

[1]
Bedømmelser
 • 18-06-2015
  Bedømt af Forælder Til elev i 9. klasse
  Fin opgave, som hjalp mig videre med det jeg selv havde skrevet