Projektopgave om danskhed

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FSA
 • 12
 • 10
 • 2574
 • PDF

Rapport: Projektopgave om danskhed

Problemformulering
I min projektopgave har jeg valgt at undersøge, hvordan danskheden beskrives og hvilken indflydelse det har på dagens Danmark. Samtidig vil jeg se på, om det kan ses i vores fælles Europa i dag. Jeg vil også komme ind på, om det har skabt en ny form for nationalisme i landet. Her vil jeg se på, om de danske politikere har en indflydelse på den tendens.

Indhold

Forord, problemformulering, proces-beskrivelse
En opbygning af en artikel, skrive-processen
Tænder du på danskheden– ”artiklen”
Konklusion på projekt, konklusion på skrive-processen
Perspektivering
Litteraturliste

Uddrag

Vi har i undervisningsforløbet gennemgået nogle tekster om danskheden.
Her læste vi to artikler fra Kristeligt Dagblad den 24. november 2004. ”Hvad udad tabes, skal indad vindes” og ”Danskheden eksisterer ikke”. Det er herfra jeg har min inspiration til emnet.
Jeg synes, det kunne være interessant og spændende at finde ud af, hvor danskheden blev af med udgangspunkt i artiklerne. Min store interesse for emnet danskheden kommer fra mit daglige arbejde som overkonstabel af første grad ved 2/LOPKESK/SHIRBRIG/III/GHR. Jeg har været i den danske hær i næsten fjorten år, og det har givet mig mange gode oplevelser og en tro på det danske.
Som hjælpemidler til mit emne har jeg lånt nogle bøger på biblioteket og fået min lærer til at skaffe nogle bøger fra Amtscentralen, plus jeg har fundet flere oplysninger via Internet-tet til min projektopgave samt et par artikler, som jeg har fået af min lærer... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om danskhed

[1]
Bedømmelser
 • 25-02-2013
  Bedømt af Efterskoleelev i 9. klasse
  Jeg synes at det er en rigtig god opgave og jeg har fået meget inspiration.