De perfekte piger | Analyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • Ingen givet
  • 6
  • 3048
  • PDF

Filmanalyse: De perfekte piger | Analyse

Analyse af dokumentaren "De perfekte piger" af Nicolai Bo Hjeds.

Indhold

Indledning/Resume
Filmens komposition
De filmiske virkemidler
Konflikten i filmen
Fortælleren, synsvinklen og fortælleteknikken
Personerne
Sproget
Tema, budskab og fortolkning
Perspektivering

Uddrag

Dokumentaren ¨De perfekte piger¨ er produceret af producenten Nicolai Bo Hjeds. Nicolai har produceret/instrueret film siden 2002. Optagelserne til den seneste dokumentar han har produceret ¨De perfekte piger¨, begyndte tilbage i 2017, og den blev for første gang sendt på tv d. 2 Maj 2018.
Jeg ville mene at målgruppen for denne dokumentar er teenagere og unge piger. Drenge og ældre mennesker kunne ligeså vel som unge piger se denne dokumentar. Mange af de problemer vi hører om i afsnittet kunne drenge også have, men jeg tror at der er flere piger end drenge, der går rundt med tanken om at skulle være perfekt og at skulle præstere konstant.
Da jeg første gang hørte titlen ¨De perfekte piger¨ tænkte jeg at denne dokumentar nok ville komme til at omhandle nogle piger, der levede ¨det perfekte liv¨. Ligesom når man ser ¨The Kardashians¨ og man møder denne her familie, der i bund og grund lever det liv vi alle drømmer om selv at få, tænkte jeg at ¨De perfekte piger¨ ville omhandle nogle piger, der havde et luksusliv.
Dokumentaren ¨De perfekte piger¨ handler om 4 piger, der længe har kæmpet deres egne kampe. Men i stedet for at gå med deres tanker og problemer for sig selv, er de begyndt at mødes en gang om ugen for at reflektere over deres liv og tanker. I afsnittet filmer de sig selv i deres hverdag og lukker op for tanker, de aldrig tidligere har delt. De sætter sig et nyt mål hver gang de mødes til den følgende uge, og prøver på at komme af med tankerne om at skulle være ¨De perfekte piger¨
Hvis jeg skulle genrebestemme dokumentaren ¨De perfekte piger¨ ville jeg nok give den genren samfundsorienteret ungdoms dokumentar. Jeg synes at dokumentaren... Køb adgang for at læse mere

De perfekte piger | Analyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.