Projektopgave om den perfekte krop

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FP9
 • 12
 • 9
 • 2649
 • PDF

Projektopgave om den perfekte krop

Projektopgave fra 9. klasse om den perfekte krop - Hvor langt vil du gå?

Problemformulering
Hovedemne: Hvad snakker du om?

Underemne: ”Den perfekte krop”

Indgangsvinkel: Vi vil generelt gerne få piger til at forstå, at det ikke er nødvendigt at man skal tabe sig og have ”den perfekte krop.”

Jeg undrer mig over:
Hvordan opfatter piger begrebet ”den perfekte krop.” Hvordan opnår man en perfekt krop, hvem har bestemt, hvordan ”den perfekte krop” ser ud og hvem har kroppen (f.eks. Hollywood stjerner.) Hvilke slags piger ønsker den perfekte krop. Hvorfor er vi piger i det hele taget så optaget af vores udseende. Hvad hvis man ikke kan opnå den perfekte krop, hvad gør man så. Hvorfor er det så vigtigt at have ” den perfekte krop?” Hovedsaligt vil vi prøve, at påvirke piger til at forstå, at begrebet den perfekte krop er uopnåelig.

Selve opgaven:
Vi vil gerne have et større indblik på hvad den perfekte krop er, fra flere vinkler og vi vil gerne lave nogle undersøgelser samt statistikker.

Indhold

Indledning
Problemformulering og besvarelse
Kilder og logbog

Uddrag

Indledning
Vores rapport er bygget op på den måde, at det først er vores endelige problemformulering der bliver vidst. Som der så efter følgende bliv er fyldt op på de mange spørgsmål, som blandet er blevet gjort over en undersøgelse med statistikker. Hele vores arbejdsproces er også beskrevet. Vores indgangsvinkel er at påvirke piger til at forstå, at ”den perfekte krop” er et udefineret begreb. Men ikke alle piger har forstået det, og derfor har laver en telefonrådgivning – og vejlednings liste over: kostvejleder, psykolog, anonym telefonrådgivning og en kropsterapeut .

---

Kan man opnå den perfekte krop?
Teknisk set ja, men der vil altid være noget man er utilfreds med. Og der er ikke et bestemt billede af den perfekte krop. Det går fra person til person, fra kultur til kultur. Nogen mener, at være høj og tynd er den perfekte beskrivelse af den perfekte krop, mens andre mener, at det naturlige look er den perfekte krop, men inderst inde gælder det jo egentlig om og have det godt med sig selv, at acceptere sin krop og sit udseende. Man skal kunne gå oprejst inde i byen, være stolt af sin krop og vise den frem, selvfølgelig ment på en ordentlig måde, men der er ikke mange der har sådan et 'forhold' til sin krop. ''At gå oprejst inde i byen, er smukkere end en smuk kvinde, der falder... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om den perfekte krop

[5]
Bedømmelser
 • 20-11-2013
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  I har gjort det godt, men jeg synes godt i kunne have noget mere kød jeres rapport.
 • 30-01-2017
  Bedømt af Lærer i Folkeskolen
  Det er en helt fin projektopgave. Godt og relevant emne.
 • 03-12-2014
  Bedømt af Folkeskoleelev i 8. klasse
  alt er godt den sidste del der er stavefejl men god
 • 30-10-2011
  super god opgave, virkelig til gavn.