Det talte vi unge om i 2017 | Klumme

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • 7
  • 2
  • 696
  • PDF

Det talte vi unge om i 2017 | Klumme

Besvarelse af opgaven "Det talte vi unge om i 2017" fra FP9 december 2017.

Opgaveformulering
Skriv en klumme med titlen: Det talte vi unge om i 2017 Som forberedelse til din klumme skal du søge informationer om begivenheder i 2017. I din klumme skal du: beskrive nogle af de emner og begivenheder, unge talte om i 2017 reflektere over, hvorfor eller hvordan de har haft betydning for dig, for Danmark eller for resten af verden. Din klumme skal bringes i en lokal avis.

Indhold

I år 2017 brugte 59% af danske unge i alderen 15-18 mere end 4 forskellige former for sociale medier, og det gør at nyheder, sladder og trends når endu flere unge, og spreder sig hurtigere end nogensinde.

De ting som der har været rigtig meget fokus på blandt de unge har været kropsidealer, og især blandt unge piger. Kropsidealer er blevet til, fra de social medier, blade, reklamer og andre ting. Det er også dér man tit ser billeder af modeller med uopnåelige idealer, som eksempel at man skal have en rund fast numse, en trænet mave og en smal talje. Piger ville næsten gøre alt for at nå de uopnåelige mål, med at se ud som alle andre forventer, og have en perfekt bikinikrop ligesom alle andre modeller i blade og reklamer. Men alle og alt i blade er redigeret og fejlfrit at se på, og det er med til at inspirere piger til at opnå de uopnåelige mål. Mange unge stræber efter de umulige kropsidealer, og de gør det på den helt forkerte måde, som f.eks springe et måltid over eller træne 7 gange om ugen, det ender for det meste med at man for spiseforstyrrelse, hovedpinen, dårlig selvværd, lavt immunforsvar og psykiske sygedomme. Skønheds idealer er endt som en skønhedskonkurrence, og det synes jeg er et kæmpe problem.

En som føler sig meget tilpas i sin krop og hviler i sig selv er en kvinde ved navn Katrine Gisiger, hun er en kvinder som er lidt overvægtig og som ikke er flov over det. Det man mest kender hende for er den måde hun kæmper mod skønhedsidealer på, hun efterligner modelbilleder, og lægger dem op mod hinanden.

Det talte vi unge om i 2017 | Klumme

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.