Eksempel på Eventyranalyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • Ingen givet
  • 4
  • 1268
  • PDF

Eksempel på Eventyranalyse

Find inspiration og støtte til at skrive din eventyranalyse med dette elevskrevne eksempel på en analyse af eventyr udvalgt af Skolehjælpen.

Tit kan det at se et konkret eksempel på en besvarelse hjælpe en videre med skrivningen af ens egen opgave, da man får et indblik i hvordan en anden har mødt genrekravene. Af denne grund kan eksemplet her bruges når du skal skrive din egen eventyranalyse.

Hvis du vil bedre til at analysere eventyr, kan du med fordel gøre brug af Skolehjælpens vejledning til Eventyranalyse - Model til analyse af eventyr.

Opgaven analyserer og fortolker H.C. Andersens eventyr "Den grimme Ælling" og kommer bl.a. ind på romantikken, og hvad eventyret kan bruges til i dag. Læs eventyret her.

Uddrag

"Sproget er meget let forståeligt. Det har H.C. Andersen gjort, fordi målgruppen ikke kun er voksne, men også helt små børn. Det spændende er, at selvom hans eventyr vækker stor interesse hos børn, er det præcis lige så spændende for den voksne læserskare. Hans eventyr kan fortolkes på mange forskellige måder. Børn der hører eller læser et eventyr som Den grimme ælling vil kun få de basale ting med. Voksne derimod kan gå ned og finde detaljer på et helt andet plan som vil interessere dem. "
...
"
Eventyret begynder ude på landet hvor andemoder udruger sine unger. De er alle kønne undtagen én, der er stor og grim. Andemoderen fører sine ællinger til andegården. Her bliver den grimme ælling kanøflet, fordi den er anderledes, og den stikker derfor af. Ællingen kommer videre til en mose. Her er der jagt og han flygter derfor også derfra. Han kommer nu videre til et gammelt hus. I huset bor han i et stykke tid, da konen i huset vil have ham til at lægge æg. Men da ællingen ikke kan lægge æg, og ikke bryder sig om at være i huset, stikker den igen af. Ællingen ligger nu i en sø. "... Køb adgang for at læse mere

Eksempel på Eventyranalyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.