Eksempel på Referat

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Dansk FSA
  • Ingen givet
  • 2
  • 799
  • PDF

Eksempel på Referat

Opgaven er et eksempel på et referat, skrevet af en elev, som Skolehjælpen har udvalgt. Få inspiration og støtte til at udarbejde dit eget referat med dette eksempel.

Ofte hjælper det på ens egen skriveproces når man får mulighed for at se en andens tilgang til opgaven. Derfor, når du skal skrive referat, kan du drage nytte af denne opgave og finde inspiration til din egen besvarelse.

I opgaven gives der et referat af filmen "Drengen i den stribede pyjamas" (The Boy in the Striped Pyjamas) af Mark Herman, der handler om jøder og arbejdslejre.

Uddrag

Filmen handler om en familie på 4, faren, moren, datteren Gretel på 12 år og sønnen Bruno på 8 år. Familien bor i starten af filmen i Berlin, men skal flytte ud på landet, fordi faren er blevet forfremmet til kommandant i en arbejdslejr for jøder tæt på det nye hus.
Gretel og Bruno kan ikke lide, at de skal flytte, fordi de komme til at savne deres venner. Før de flytter ud til det nye hus, bliver der holdt en fest for at fejre farens forfremmelse.
Da de kommer ud til huset, er der hegn og soldater ved huset. Inde fra Brunos værelse kan han se, noget han tror, er en bondegård, og da han siger til moren, at han kan se en bondegård fra hans vindue, går hun op og kigger. Der bliver sat brædder for vinduet, så man ikke kan se ud af det.
Bruno elsker at læse eventyr og gå på opdagelse. Derfor går han en dag om i baghaven, selvom han... Køb adgang for at læse mere

Eksempel på Referat

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.