Eksempel på Romananalyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Dansk FSA
  • 10
  • 4
  • 1523
  • PDF

Eksempel på Romananalyse

Få inspiration til din romananalyse eller bograpport med dette, af Skolehjælpen, udvalgte eksempel på hvordan man kan møde kravene til en romananalyse i Dansk FSA.

Tit og ofte kan det hjælpe en videre med ens egen opgaveskrivning hvis man få et syn på hvordan andre har løst opgaven. Derfor kan dette eksempel støtte dig i din egen analyse af romaner generelt, således at du lettere kan opbygge og udforme din romananalyse.

I denne FSA-opgave er der en analyse af romanen "I år er alting anderledes", som er skrevet af Ina Bruhn. I denne indgår bl.a. personkarakteristikker af de vigtigste karakterer, et resume af handlingen, samt en analyse og fortolkning af temaer og budskab. Et udsnit af romanen kan findes her.

Indhold

Resume
Personkarakteristik
- Mads
- Anne
- Mads' mor
Miljøbeskrivelse
Fortolkning

Uddrag

"Resumé
”I år er alting anderledes” handler om drengen Mads og hvordan han går fra at være en 6. klasses outsider uden venner, til en forelsket, kompliceret men gladere 8. klasses dreng, der har fået venner. Bogen starter med at klassen er i Sverige på lejrskole, og vi lærer Mads og hans klassekammerater at kende. På et mislykket orienteringsløb bliver Mads og en anden outsider fra klassen Anne venner. Så kommer de hjem fra lejrskole igen og vi hører om Mads hverdag. Hans familie består af hans mor, hans far og 'Skrigeungen'. Skrigeungen (som hedder Julie) er Mads' lillesøster og han hader hende. Siden hun blev født har hun taget al opmærksomheden fra Mads og det gør ham vred.
...
Mads: Mads starter som skrevet med at være en af klassens outsidere. Han ville gerne være sammen med de andre, men han kan ikke spille fodbold, og det er det de laver hele tiden. Han kan godt lide Anne, men han kunne også godt tænke sig at kysse med en anden pige fra klassen – Maiken. Han er enormt vred på sine forældre. "... Køb adgang for at læse mere

Eksempel på Romananalyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.