En fodboldhooligan taler ud ...

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 10. klasse
  • Dansk FS10
  • Godkendt
  • 4
  • 1857
  • PDF

Kronik: En fodboldhooligan taler ud ...

Om kroniken "En fodboldhooligan taler ud ..." af Annette Wium fra 28. juli 2011.

Indeholder også en selvskrevet kronik med titlen "Kronik: En indsat åbner op om livet bag tremmer".

Uddrag

I denne kronik forventer jeg at høre om en oplevelse til en fodboldkamp, som har givet denne her person ar på sjælen. Og hvem der fortæller sin historie her, kan være lige fra en teenager til en gammel mand/kvinde.

Afsenderen i denne kronik er den gamle dame Annette Wium, som er bosat i Risskov. Ud fra teksten, kunne det godt på mange måder ligne at hun selv har skrevet det og sendt ind til Kristeligt Dagblad, ellers har hun bare taget kontakt til bladet for at give dem noget at skrive om noget som hun synes er et interessant emne at bringe frem. Her fortæller hun om hvordan man til en fodboldkamp, som 70-årig, ikke bliver respekteret eller taget hensyn til. Og at politiet heller ikke er til meget hjælp. Modtageren er Kristelig Dagblad, mig og alle andre som enten læser Dagbladet eller godt kan lide kronikker.
Hvad Annette prøver at forklare i sin personlige oplevelse, er at en gammel dame nu ikke engang kan tage til en fodboldkamp uden at blive behandlet respektløs og ikke bliver taget hensyn til. Ifølge hendes historie, vil hun tage til en fodboldkamp som hun havde glædet sig rigtig meget til og ...

---

En normal torsdag aften med familien på udflugt tog pludselig en uventet drejning, som ændrede dagens kronikør liv fuldstændig. Han vil nu fortælle sin historie om den kamp han blev udsat for og måtte kæmpe hver dag.

Jeg var ude og køre med min familie, og var ude og opleve lidt af det skønne Danmark. Da vi havde oplevet nok kørte vi hjem, men da vi kommer til vores hus, er indkørslen fyldt op med biler med blink g der er fyldt med hunde og politi. En betjent hev mig ud af bilen så jeg falde lige så lang jeg var på jorden. Så får jeg et knæ i ryggen, efterfulgt af håndjern. ”du er anholdt, for besiddelse af narkotika og våben, få din kone til at pakke tøj til både dig og hende, og til børnene”. Så gik jeg fandeme amok, hvem troede han lige, han var! Min familie skulle ingen steder, så jeg tilstod hele... Køb adgang for at læse mere

En fodboldhooligan taler ud ...

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.