En gennemgang om Mars: Atmosfære, opbygning, opdagelse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Fysik/kemi FSA
  • Ingen givet
  • 3
  • 1151
  • PDF

Redegørelse: En gennemgang om Mars: Atmosfære, opbygning, opdagelse

Vi giver nogle oplysninger om Mars' opdagelse, udforskning, atmosfære og opbygning.

Indhold

Planetens opdagelse
Udforskning af planeten
Planetens opbygning
Planetens atmosfære
At opholde sig på planeten
Facts
Afslutning

Uddrag

Planetens opdagelse
Mars er en af 5 planeter, der har været kendt siden oldtiden. Det skyldes, at den ligger så tæt på Jorden, at man nogle gange kan se den. Mars er navngivet af den græsk-romerske krigsgud, men har haft flere forskellige navne før det.

Udforskning af planeten
Mars har siden dens opdagelse været den planet, der var nemmest at udforske, fordi man kan se planetens overfladestruktur i en kikkert.

Den første sonde til Mars var Sovjetunionens Mars 1, der blev opsendt 1. november 1962, men man mistede desværre kontakten med den. Den første vellykkede var NASAs Mariner 4, der blev opsendt 28. november 1964 og kom frem 16. juli 1965.

Den første landsætning af et køretøj på Mars var Mars Pathfinder, som landede på Marsoverfladen den 4. juli 1997, hvor den landsatte Sojourner, en lille fjernstyret bil, der udover at have et videokamera også kunne lave målinger af overfladen. Den var designet til at holde 1 måned, men virkede i 3 måneder, så det var meget vellykket.

Det er meget svært for flydende vand at eksistere på Mars. Der kan ikke være liv på Mars, når der ikke findes flydende H2O, men nogle forskere mener, at betingelserne for liv engang har været der. Klimaet har nemlig været varmere, end det er nu, og der kløfter på Mars, der ligner udtørrede floder. I 1996 påstod... Køb adgang for at læse mere

En gennemgang om Mars: Atmosfære, opbygning, opdagelse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.