Enzymer, påvisning af sukker, vaskepulver og proteiner - forsøg

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 10. klasse
  • Fysik/Kemi FS10
  • 12
  • 17
  • 3253
  • PDF

Rapport: Enzymer, påvisning af sukker, vaskepulver og proteiner - forsøg

Vi undersøger kulhydrater og proteiner og udfører en række forsøg, der sammen med store teoriafsnit illustrerer nogle de vigtigste pointer inden for emnet. Til hvert forsøg har vi afsnittene "Indledning", "Forsøgsbeskrivelse", "Teori" og "Konklusion".

Indhold

Enzymer og stivelse
Påvisning af sukkerarter
Vaskepulver
Påvisning af proteiner

Uddrag

Et enzym, også kaldet en katalysator er et proteinmolekyle, som kan sætte en reaktion i gang eller få en reaktion til at gå hurtigere uden selv at blive brugt.

Enzymer er opbygget af lange kæder af aminosyrer – aminosyrer er det proteiner er opbygget af. Det er et kugleformet protein, og det betyder at, det kan opløses i vand, at det er god til at bevæge sig, og at det ændrer form/struktur, når det bliver opvarmet eller nedkølet.

Alle enzymer har et aktivt center. Det sidder der hvor aminosyrekæden er foldet. Foldningen er en slags lomme, som har en ganske bestemt strukturform. Og i den lomme findes det aktive center. Det aktive center skal nemlig passe til strukturen på det molekyle, som enzymet skal nedbrydes... Køb adgang for at læse mere

Enzymer, påvisning af sukker, vaskepulver og proteiner - forsøg

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af denne Webbog.