Er det i orden at dræbe for at spise?

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Dansk FSA
  • Godkendt
  • 2
  • 837
  • PDF

Essay: Er det i orden at dræbe for at spise?

Et essay med holdninger, belæg og begrundelser for hvad det indebærer at være veganer. Der er også inkorporeret andres holdninger til emnet.

Lærers kommentar

Meget gennemført og godt skrevet essay.

Elevens kommentar

Der var en smule tegnsætningsfejl

Uddrag

Jeg prøvede virkelig, så meget jeg kunne. Desværre gik det ikke, da skolen begyndte igen. Det er svært at finde på madpakkeløsninger uden kød.

Er det bæredygtigt at dræbe for at spise - eller er det uacceptabelt? Er det etisk korrekt at slå et andet væsen ihjel, for at du kan spise det, når der er andet føde i verden end kød? Det er et spørgsmål, du kan stille dig selv. Synes du - og jeg gentager, du! - at det er okay at spise kød, når der er noget, der skal dø for det? Adskillige er efterhånden begyndt at trække kødet ud af dagligdagen. Det kaldes at være vegetar eller veganer. Ordet veganer stammer fra ordet vegetar, som er opstået i 1944 af Elzie Shrigley, da hun ikke synes, at man skulle spise kødet fra dyr, der har det godt og er sunde. Dette synes jeg heller ikke, man skal. Som vegetar spiser man ikke kød, man skærer altså kød som kylling, svinekød og kød fra kvæg væk. Som veganer indtager man ikke et milligram, der har haft forbindelse med dyr. Man indtager fx ikke kød, mælk, æg, honning. Folk bliver oftest vegetar eller veganer for at støtte op om dyrenes... Køb adgang for at læse mere

Er det i orden at dræbe for at spise?

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.