Essay om flugt

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 10. klasse
  • Dansk FS10
  • 10
  • 2
  • 1089
  • PDF

Essay om flugt

Essay skrevet i 10. klasse i Dansk om flugt og hvad flugt er. Om flugt fra virkeligheden og fra en selv.

Essayet har titlen "Mit liv som en kamæleon".

Uddrag

Flugt er set fra mine øjne ikke kun noget, der drejer sig om krig og blod. Subjektivt set kan alle mennesker i denne verden være flygtninge. Det er ikke nødvendigvis kun civile borgere i krigsramte lande der kan flygte, eller en genstridig teenager der ‘hader' sine forældre og ønsker at slippe lidt ud af huset. Mange flygter også fra kærlighed og vold i familien samt fra ansvaret som direktør på et stort firma.

At være menneske er noget af det mest indviklede, man kan være. I hvert fald for de fleste. Men er nogle bare bedre til det end andre? Hvor mange gange har jeg ikke fået at vide, at jeg skal leve livet og være i nuet? Mange mennekser har perioder i deres liv, hvor de har tendens til at flygte fra lige netop dette øjeblik. Det hænder ofte, at jeg i hvert fald ikke ser i øjnene, hvordan jeg har det, og hvad jeg føler dybt inde i mig selv. Vi er som mennekser designet eller måske snarere indrettet til, at havde tidsrum hvor vi i stedet for at fokusere på os selv og vores egne problemer, har tankerne for meget på andre. Dette gør, at vi koncentrer os om, hvad andre har af dilemmaer og derved på at hjælpe dem af dem.

Men gør dette i virkeligheden nogen gavn overhovedet? Altså at prioriterer andre frem for sig selv, for at gemme sig fra sine problemer? Eller måske nærmere flygte fra sine problemer. Vi hører så... Køb adgang for at læse mere

Essay om flugt

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.