Essay om unge og alkohol

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 10. klasse
  • Dansk FS10
  • 10
  • 3
  • 964
  • PDF

Essay om unge og alkohol

Opgaven diskuterer, hvorvidt børn skal drikke alkohol med deres forældre for at vænne sig til at blive fulde, eller om det er bedst, at gøre sig erfaringer uden for familien.

Uddrag

Dagens Danmark har et meget kritisk syn på børn og alkohol. Jeg tror, at grunden er, at børn begynder at drikke tidligere, for hvert år der går. De fleste børn får deres alkoholdebut som 12-13 årige. Det er jo ikke fordi, at forældrene ikke ved, at det er skadeligt for deres børn. Men alligevel lader de fleste forældre deres børn begynde at drikke alkohol, fra de første teenageår. De fleste forældre ved nok heller ikke helt præcist, hvornår deres børn drikker alkohol for første gang. Jeg tror, at børn prøver det i smug, før deres forældre ved det. De fleste forældre giver børnene lov til det, når de er blevet konfirmeret. Det skifter bare lige fra den ene dag til den anden.

Personligt mener jeg ikke, at der bør være nogen speciel alder, før børn må begynde at drikke alkohol. Jeg synes, at forældrene selv skal tage stilling til, hvornår deres barn er klar til at blive beruset for første gang, i stedet for at det bare er sådan, at man må, når man er blevet konfirmeret. Det vil sige, at der måske er nogle, der kan komme til at drikke alkohol, inden de er... Køb adgang for at læse mere

Essay om unge og alkohol

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.