Eventyranalyse af Tornerose

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • Ingen givet
  • 2
  • 877
  • PDF

Eventyranalyse af Tornerose

Analyse af brødrene Grimms eventyr "Tornerose".

Uddrag

Eventyrets titel er Tornerose, og der er ingen rigtig forfatter da det er et folkeeventyr, som er blevet nedskrevet af Brødrene Grimm. Brødrene Grimm nedskrev eventyret i 1812.

Eventyret handler om en konge og en dronning, som ønsker et barn. Den trettende gæst kom ind og gik hen og sagde ”når kongedatteren fylder femten år vil hun stikke sig på en ten og dø”. Pigen mødte en der var i gang med at spinde, hvorefter hun så fik lyst til at spinde med tenen. Hun stak sig i tenen, og faldt derefter i en dyb søvn hvor alt endte med at blive stille. 100 år senere gik kongesønnen op i tårnet hvor Tornerose lå og sov. Hun var så dejlig, at han bøjede sig ned og kyssede hende. Idet han kyssede hende slog hun øjnene op. Tornerose blev gift med kongesønnen, og de levede lykkeligt til deres dags ende.

Årstal og dato for hvornår eventyret finder sted er ikke oplyst, dog starter eventyret med ”for mange, mange år siden…”. Ud fra dette citat får man en lidt bred forståelse af hvilken tid eventyret foregår i. I eventyret bliver der også spået om, at hun ville stikke sig på en ten og falde i dyb søvn når hun endelig fylder 15 år gammel. Efter flere år ankom en fremmed kongesøn. Han fik af vide af bedstefaren, at Tornerose lå bag en tornehæk og sov. Det er omkring hundrede år senere, Tornerose... Køb adgang for at læse mere

Eventyranalyse af Tornerose

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af denne Webbog.