Fedt, Protein og Kulhydrater | Rapport

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Fysik/kemi FSA
  • 10
  • 10
  • 2505
  • PDF

Fedt, Protein og Kulhydrater | Rapport

Rapporten indeholder et teoriafsnit, som dækker emnerne Fedt, Protein og Kulhydrater. Derefter kommer der tre rapporter over 3 forskellige forsøg. De tre forsøg hedder: Påvisning af mono- di- og polysakkarider, Påvisning af protein og Stivelse og spyt.

Lærers kommentar

Nogle stave- og kommafejl i teksten, men ellers fin og godt beskrevet.

Indhold

Teori
- Kulhydrater Side 3-5
- Fedtstoffer Side 6
- Proteiner Side 7
Forsøg
- Påvisning af mono- di- og polysakkarider Side 8-9
- Påvisning af protein Side 10
- Stivelse og spyt Side 11

Uddrag

Kulhydrater
Kulhydrater er organiske stoffer, som består af Hydrogen/Brint atomer (H), Carbon/Kulstof atomer (C) og Oxygen/Ilt atomer (O). Kulhydrater er det, man får mest af ved kosten, og de kan være sammensat i kæmpe eller små molekyler. Kulhydrater eller sakkarider er opdelt i tre forskellige sakkarider. De er opdelt i mono- di- og polysakkarider.
Monosakkarider
Monosakkarider er det mindste sakkarid af dem alle, og er også byggestenene for de andre to slags sakkarider, disakkarider og polysakkarider. Monosakkaridet er kun 1 sakkarid, som også lidt giver sig selv da "mono" betyder 1. Monosakkarider er dog det sakkarid der hurtigst forbrændes da det går direkte ned og forbrændes med det samme, da det er det mindste kulhydrat af dem alle og derfor ikke behøver at blive spaltet af enzymerne og syrerne... Køb adgang for at læse mere

Fedt, Protein og Kulhydrater | Rapport

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.