For Min Søsters Skyld af Jodi Picoult

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Dansk FSA
  • 12
  • 9
  • 2594
  • PDF

Romananalyse: For Min Søsters Skyld af Jodi Picoult

Analyse af "For min søsters skyld" af Jodi Picoult, hvor jeg bl.a. giver et resumé af handlingen, og giver personkarakteristikker af de vigtigste personer.

Indhold

1. Resumé af bogens handling
2. Spændingskurve
3. Tid, sted og miljø
4. Personkarakteristik
Anna
Kate
5. Persongalleri
6. Temaer
7. Forfatterens Budskab
8. Vurdering

Uddrag

"1. Resumé af bogens handling:
En morgen da Sara går ind for at vække sin 2-årige pige Kate, opdager hun flere blå mærker langs barnets rygrad. Straks derefter tager hun Kate og Kates storebror Jesse med sig til børnelægen, hvor hendes datter får taget blodprøver.

En time sidder de og venter på resultaterne af prøverne, da de igen bliver kaldt ind på børnelægens kontor. Han kan ikke sige meget, men prøverne bekymrer ham, og på baggrund af dette sender han Sara og børnene videre til sygehusets kræftafdeling. Sara får tilkaldt sin mand Brian, og sammen besvarer de doktorons spørgsmål, for derefter igen at vente flere timer. Da doktoren endelig viser sig i venteværelset, er det med dårlige nyheder.

Kate får efter en knoglemarvs undersøgelse stillet diagnosen: Akut promyelocytær leukæmi, som er en særligt aggressiv og sjælden form for leukæmi med en lille overlevelsesprocent. Kates doktor er dr. Chance, og snart er Kate klar til hendes første kemo-behandling. Men det kan ikke redde hende, og hun har derfor brug for en donor til at afgive sundt blod og knoglemarv.

Denne donors blodtyper skal dog matche Kates, og eftersom Jesses ikke gør, får Sara og Brian hjælp af en genetiker, som kan skabe den perfekte donor for Kate og derefter sætte det op i Saras livmoder. Da deres nøje valgte pige 9 måneder senere kommer til verdenen, får hun navnet Andromeda, forkortet Anna."... Køb adgang for at læse mere

For Min Søsters Skyld af Jodi Picoult

[1]
Bedømmelser
  • 27-04-2010
    Super.. godt skrevet :D