Enzymer og juice | Rapport

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Biologi FSA
  • 10
  • 3
  • 520
  • PDF

Enzymer og juice | Rapport

Indledning
Vi har lavet en undersøgelse omkring enzymer og deres indvirkning i produktionen af æblejuice.
Vores variation af forsøget er, at vi tilsætter Pectinex i det ene glas og rent vand i det andet.
Med det vil vi påvise, at Pectinex får processen til at forløbe hurtigere, da vi forventer, at glasset med Pectinex vil ødelægge cellevæggene i æblet og dermed afgive mere saft.

Formålet med undersøgelsen
Formålet med vores undersøgelse er at finde ud af hvorvidt det hjælper at tilsætte Pectinex.

Lærers kommentar

Rigtig fin opgave, hvor du kommer ind på de fleste ting. Rigtig fin teori, der dog kunne blive uddybet lige en tand mere.

Indhold

1. Forside
2. Indledning
3. Formålet med undersøgelsen
4. Hypotese
5. Teori
6. Undersøgelsen
7. Udstyr
8. Fremgangsmåde
9. Konklusion
10. Resultat
11. Fejlikilder

Uddrag

Fremgangsmåde

1. Vi rev 1-2 æbler på et groft rivejern og spredte det ud på en plade og lod det ligge i 10 minutter.
2. Vi mærkede 2 bægerglas A og B og afvejede 50 g revet æble i hver.
3. Vi tilsatte 2 ml. fortyndet Pectinex opløsning til bægerglas A og 2 ml vand i bægerglas B.
4. Vi anbragte en ren glasrørepind i hvert bægerglas og rørte rundt.
5. Vi lukkede bægerglassene med plastfilm og satte dem i et vandbad ved 40 i 10 min... Køb adgang for at læse mere

Enzymer og juice | Rapport

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.