Forsøg: Enzymer og juice

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Biologi FSA
  • 10
  • 4
  • 519
  • PDF

Rapport: Forsøg: Enzymer og juice

Vi har lavet en undersøgelse omkring enzymer og deres indvirkning i produktionen af æblejuice.
Vores variation af forsøget er, at vi tilsætter Pectinex i det ene glas og rent vand i det andet.

Lærers kommentar

Rigtig fin opgave, hvor du kommer ind på de fleste ting. Rigtig fin teori, der dog kunne blive uddybet lige en tand mere.

Indhold

1. Forside
2. Indledning
3. Formålet med undersøgelsen
4. Hypotese
5. Teori
6. Undersøgelsen
7. Udstyr
8. Fremgangsmåde
9. Konklusion
10. Resultat
11. Fejlikilder

Uddrag

Fremgangsmåde

1. Vi rev 1-2 æbler på et groft rivejern og spredte det ud på en plade og lod det ligge i 10 minutter.
2. Vi mærkede 2 bægerglas A og B og afvejede 50 g revet æble i hver.
3. Vi tilsatte 2 ml. fortyndet Pectinex opløsning til bægerglas A og 2 ml vand i bægerglas B.
4. Vi anbragte en ren glasrørepind i hvert bægerglas og rørte rundt.
5. Vi lukkede bægerglassene med plastfilm og satte dem i et vandbad ved 40 i 10 min... Køb adgang for at læse mere

Forsøg: Enzymer og juice

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.