Forsøg: Påvisning af fotosyntese og respiration

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Biologi FSA
  • 10
  • 4
  • 1222
  • PDF

Rapport: Forsøg: Påvisning af fotosyntese og respiration

Det her er min rapport om fotosyntese og respiration, hvor vi ved hjælp af vandpest og danskvand undersøger betingelserne for fotosyntese.

Indhold

Indledning (og teori)
Materialer
Fremgangsmåde
Resultater
Diskussionsspørgsmål
Konklusion
Resume af opgaven

Uddrag

Fotosyntese:
Fotosyntesen findes i alle planter med grønne blade, hvor planten bruger fotosyntesen til at overleve og formere sig. Sollyset er også en meget vigtig faktor, da processen ikke kan sættes i gang uden sollys. Processen i planten omdanner kuldioxiden til druesukker og ilt.
De grønne planter, er en meget vigtig ting på jorden. Vi kunne nemlig ikke overleve uden ilten fra de grønne planter, selve fotosyntesen optages i grønkornene.
6CO2+6H2O+lysenergiC6H12O6+602
Betegnelsen: Kuldioxid + vand  sollys  druesukker og ilt.
Respiration:
Respiration er et meget vigtig begreb, vi bruger selv ordet i hverdagen dog i en sammenhæng. Respiration betyder udånding, det bruger både mennesker, dyr og planter. Os mennesker indånder O2, når vi trækker vejret og vi udånder CO2. Planten foretager respiration for, at skaffe energi til livsprocessen. Planterne optager ilt og glukose og udånder kuldioxid og vand, der bliver der også lidt ”energioverskud” hvor planterne så starter processen bagfra.
Planternes respirations formel:
C6H12O6+6O26CO2+6H2O... Køb adgang for at læse mere

Forsøg: Påvisning af fotosyntese og respiration

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.