Fysik og Kemi forsøg til 9. kl. eksamen

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Fysik/kemi FSA
 • Ingen givet
 • 14
 • 4237
 • PDF

Disposition, Noter: Fysik og Kemi forsøg til 9. kl. eksamen

Jeg har bygget opgaven op omkring de forskellige emner, som vi har været igennem i undervisningen i fysik/kemi. Under hvert emne har jeg skrevet en disposition og noter til de forsøg, som man kan lave inden for emnet. Ved hvert forsøg har jeg skrevet, hvilket apparatur jeg bruger, hvordan forsøget udføres, og hvilke resultater man kan forvente.

Skolehjælpen.dk's kommentar

Noterne beskriver kun forsøg og behandler ikke den mere generelle teori. Der henvises tit til bogen Fysik 8/9 i opgaven.

Indhold

Magnetisme og elektromagnetisme.
Induktion
Vekselstrøm
Metaller
Kemisk analyse
Overførelse af elektrisk energi.
Syre
Elektrisk energi
Baser
Salte

Uddrag

1. Forsøg: Påvisning af feltlinier. Fysik 8/9 side 7-8.
Der skal bruges: Stangmagnet, jernfilspåner og pap.
Man ligger magneten under et papstykket, derefter drysser man spånerne ud over pappet. Så banker man stille på papiret med en finger.
Der hvor der er flest spåner er ved polerne, fordi de er stærkest. Feltlinierne går fra nordpolen gennem rummet til sydpolen. Inde i magneten går feltlinierne fra sydpolen til nordpolen... Køb adgang for at læse mere

Fysik og Kemi forsøg til 9. kl. eksamen

[79]
Bedømmelser
 • 31-05-2011
  Hele dokumentet omkring opstillingen af de forskellige forsøg er en super hjælp til forberedelse af eksamen. Det vil sige at hele dokumentet er brugbart. Hvis en ting skal nævnes til en event. forbedring kan det være alternativer til nogle af opstillingerne eller fx: hvordan afmagnetiseres en genstand efter man har magnetiseret den? Her er nævnt at man kan varme den op. Dette er også korrekt, men også at slå genstanden (give den stød) og føre den igennem en elektromagnet som er koblet til vekselspænding virker så vidt jeg husker. Det er sådanne ting som er kræs for lærerne.
 • 16-06-2013
  Bedømt af Forælder Til elev i 8. klasse
  Giver et godt overblik og mulighed for at hjælpe med at finde nogle fornuftige forsøg. Fandt forsøg med stråling, som underviseren ikke nåede at vise eleverne, men som er opgivet til eksamensprøverne. Umiddelbart fandt jeg ingen fejl/mangler, men ledte heller ikke efter dem !
 • 16-06-2015
  Bedømt af Efterskoleelev i 10. klasse
  Helt fin rapport, gode forsøg
 • 10-06-2015
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  fin nok men der er bedre her inde