Fysik Rapport om Mars - Opbygning, opdagelse og landskab

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Fysik/kemi FSA
  • 12
  • 10
  • 2296
  • PDF

Fysik Rapport om Mars - Opbygning, opdagelse og landskab

I opgaven vil vi blandt andet undersøge landskabet på Mars, Mars' plads i solsystemet. Vi vil også finde ud af, hvordan Mars blev opdaget. Vi vil finde ud af hvornår og hvordan Mars er blevet udforsket, og hvordan Mars er opbygget. Vi vil gøre rede for, hvordan Mars' atmosfære er opbygget, og så vil vi sammenligne den med Jordens atmosfære.
Her vil vi så vurdere om Mars' atmosfære giver betingelser for liv. Ud fra Mars' temperatur, tyngdekraft, døgnets længde, årets længde og et forsøg om Mars' rotation om Solen, vil vi afgøre, hvordan det er at leve på Mars, og om det er muligt, at mennesker en dag vil kunne bo Mars.

Indhold

Indledning 3
Fakta 4
Opdagelse og udforskning 4
Opbygning 6
Mars atmosfære sammenlignet med Jordens atmosfære 6
At leve på Mars 6
Konklusion 8
Litteraturliste 9
Bilag 10

Uddrag

Omkring 3000 f.v.t. opdagede egypterne Mars’ tilsyneladende mærkværdige bevægelse på himlen. Siden da har man udforsket Mars med de ressourcer og den viden man havde.

”Siden begyndelsen af 1960’erne har vi kunnet sende sonder til Mars.” Adskillige rumsonder er siden blevet sendt derop og kommet tilbage med resultater, som forskerne har gennemsøgt for tegn på liv. Man har fundet ud af, at Mars’ overflade er meget gold og kraterdækket med støvskyer, og himlen har et rødligt skær. Man har opdaget, at de fleste kratere ligger på den sydlige halvdel, men årsagen til dette er ukendt.

I 1971 opdagede NASA, at der var vulkaner på Mars, ved at rumsonden Mariner 9 tog billeder af fire 20 km høje vulkaner. Muligvis er nogle enkelte vulkaner stadig aktive. De fleste vulkaner er fundet på nordsiden af Mars, igen er årsagen ukendt... Køb adgang for at læse mere

Fysik Rapport om Mars - Opbygning, opdagelse og landskab

[1]
Bedømmelser
  • 08-01-2014
    Formuleringen er super god! Det hele! det synes jeg ikke jeg har bidt mærke i.