Geografi Rapport om Bangladesh

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Geografi FSA
  • 12
  • 10
  • 1749
  • PDF

Geografi Rapport om Bangladesh

Opgaven er en rapport om Bangladesh, som jeg skrev i Biologi FSA. Der er mange grundlæggende og brugbare oplysninger om Bangladesh, og det kan faktisk ses som en kombination af geografi og biologi som er benyttet til at lave rapporten. Bl.a. kigger jeg på geografien via. beliggenheden, floder og skove og erhverv samt klima, mens biologi er befolkningen og fertilitet hos folket.

Indhold

Fakta s. 3
Beliggenhed s. 3
Befolkningen s. 4
De fire største byer s. 5
Fertilitetsoplysninger s. 6
Floder og skov s. 7
Cykloner s. 7
Erhverv s. 8
Klima s. 9
Nødhjælpsarbejde s. 10

Uddrag

"Beliggenhed:
Bangladesh ligger i Sydasien. Til øst, nord og vest ligger Indien. Til sydøst ligger Burma og til syd ligger Det Indiske Ocean og Den Bengalske Bugt. Indtil 1947 var Bangladesh under Engelsk koloniherredømme. Da England trak sig tilbage, blev Indien delt op i det hinduistiske Indien og det muslimske Pakistan. Bangladesh kom til at hedde Østpakistan i 1947 og blev selvstændigt 1971.

Befolkningen:
Befolkningstallet er et af de største i verden. De fleste af de ca. 147 mio. lever under fattigdomsgrænsen. Befolkningstætheden er 1.023,4/km2, hvilket ville svare til at hele Danmarks befolkning blev flyttet nord for Limfjorden.

90 % af Bangladesh’ befolkning bor på landet og 80 % er direkte afhængig af jorden for at kunne overleve. Omkring 10 % ejer over halvdelen af jorden, mens mere end en tredjedel ikke ejer noget jord overhovedet.
Bangladesh’ befolkning består af 98 % bengalere, som taler bengali. Resten udgøres af ca. 350.000 ”baharis”, som i 1947 udvandrede fra den indiske delstat Bahir.

Desuden findes der ca. 500.000 indvandre som sandsynligvis er fra stammer med Tibet-burmansk sprog. Bangladesh’ landsbefolkning lever i ca. 65.000 byer og ud af disse er ca. 2000 tilsluttet vejnettet og næsten 200 har el-forsyning.

Bengali(også kaldet bangla) er et indoeuropæisk sprog som er modersmål for de fleste beboere i Bangladesh, og er det officielle forvaltningssprog.
Engelsk bruges også meget i bl.a. skolerne og forretningsverdenen."... Køb adgang for at læse mere

Geografi Rapport om Bangladesh

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Andre brugere, der har downloadet Geografi Rapport om Bangladesh, har også downloadet