"Hav Tillid Til Mig" af Svend Åge Madsen - Analyse

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Dansk FSA
  • 12
  • 7
  • 2183
  • PDF

Novelleanalyse: "Hav Tillid Til Mig" af Svend Åge Madsen - Analyse

Opgaven indeholder noget om Svend Åge Madsen, samtiden, en meget grundig analyse af novellen "Hav Tillid Til Mig", en litteraturhistorisk perspektivering, og slutteligt en konklusion samt kilder.

Lærers kommentar

Feedback fra læreren var at jeg havde skrevet en meget grundig og gennemarbejdet opgave.

Indhold

Svend Aage Madsen Side 3
Samtiden Side 4
Tekstanalyse Side 4
Litteraturhistorisk perspektivering Side 6
Konklusion Side 6
Kilder Side 7

Uddrag

"Svend Aage Madsen:

'For mig at se, giver den traditionelle roman udtryk for en viden, en falsk sikkerhed, men det, jeg vil udtrykke, er en usikkerhed, en søgen efter viden'

Citatet er fra et interview med Svend Aage Madsen. Det forklarer, hvorfor hans romaner adskiller sig fra den ”traditionelle roman”. Det er Svend Aage Madsens hensigt, at romanen ikke skal afbilde en virkelighed, men udgøre sin egen verden.

Svend Aage Madsen blev født 2. november 1939 i Århus, hvor han både gik i folkeskole og gymnasiet. Han blev student i 1958 og blev optaget på universitetet i Århus samme år, hvor han læste dansk og matematik i flere år.

Han var dygtig til matematik og tænkte meget i de matematiske systemer, det kan læses i alle hans noveller, der bygger på en rig fantasi og på en meget logisk gennemarbejdelse af plottet. At han både er forfatter og matematiker, har stor indflydelse på hans skrivestil.
Madsen har skrevet romaner, noveller og skuespil, som alle eksperimenterer meget og rykker grænser."... Køb adgang for at læse mere

"Hav Tillid Til Mig" af Svend Åge Madsen - Analyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.