Hjertet og sundhed - Rapport i biologi

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Biologi FSA
  • 12
  • 14
  • 4349
  • PDF

Hjertet og sundhed - Rapport i biologi

I min rapport gennemgår jeg hjertets anatomi og det lille og store kredsløb. Jeg kommer også ind på vores kost, sportens betydning for sundhed og kroppens anatomi. Jeg undersøger også fedme.

Indhold

Side 1: Forside
Side 2: Indholdsfortegnelse
Side 3: Indledning
Side 4 + 5: Hjertet
Side 6: Fordøjelsessystem
Side 7 + 8: Kost
Side 9 + 10: Sport
Side 11 + 12:Muskler
Side 13 + 14: Skelettet
Side 15: Funktion af fedt og BMI
Side 16: Sygdomme af fedme
Side 17: Litteraturliste

Uddrag

Indledning

Hele mennesket består af tusindvis af forskellige systemer, som alle sammen skal fungere som et system. Det er denne samling af det system der holder mennesket i live. For at man kan leve læge skal man vedligeholde hvert enkelt system. Hvis systemet ikke bliver holdt ved lige kan kroppen blive nedbrudt så de enkelte dele ikke virker som de skal. Mange mennesker har fx svært ved at holde formen eller spise rigtigt. Dette kan medføre at man bliver overvægtig. Når man først bliver overvægtig sker der en kædereaktion hvor alle vores systemer bliver nedbrudt lidt efter lidt.

Gennemgang af hjertet – lille og store kredsløb

I hjertet findes der et højre og et venstre hjertekammer. Det er i det venstre hjertekammer, hvor alt vores blod bliver pumpet ud gennem vores blodårer, ud i det store kredsløb, som også bliver kaldt ”den systemiske cirkulation”. Blodet fra blodårerne bliver ført hen til hårkarnettet i kroppens væv. Efter turen kommer det tilbage til hjertet i det højre hjertekammer. Det kommer igennem nogle returåre som det store kredsløb har. Når blodet er kommet hen til det højre hjertekammer bliver det sendt videre ud i kroppen, igennem vores lille kredsløb. Det lille kredsløbs blodåre fører hen i... Køb adgang for at læse mere

Hjertet og sundhed - Rapport i biologi

[1]
Bedømmelser
  • 27-03-2014
    super god brugt den til hjælp og der var mere end rigeligt