Projektopgave om ekstremsport

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FP9
 • Ingen givet
 • 9
 • 3115
 • PDF

Projektopgave om ekstremsport

Jeg undersøger forskellige former for ekstremsport i min projektopgave.

Indhold

1. Indledning – Hvad er ekstremsport?
2. Klatring
3. Riverafting
4. Hvem dyrker ekstremsport?
5. Hvad kræves der for at dyrke ekstremsport?
6. Hvorfor dyrker folk ekstremsport?
Interview med Allan Andresen
Opsamling og konklusion
Kilder

Uddrag

1. Indledning – Hvad er ekstremsport?

Jeg har valgt at beskæftige mig med emnet ekstremsport. Ekstremsport omfatter sportsgrene, der er kendetegnet ved, at der kræves noget ganske særligt af udøverne. Hvad enten det er Ironman eller klatring, skal udøverne være usædvanligt udholdne, modige og være parate til at overskride grænser. Ekstremsport adskiller sig dermed fra almindeligt sport ved at stille særlige krav til sine udøvere, som kun de færreste kan opfylde. 100 km. løb kræver både elitefysik og en stærk psyke. Det anderledes består i, at kun få procent af befolkning kan opfylde kravene, der stilles i ekstremsport i modsætning til almindelige sportsgrene, hvor de fleste kan være med.

Betegnelsen ekstremsport dækker over en hel række idrætsdiscipliner, der på en eller anden måde kan betegnes som værende ekstreme. For eksempel bodybuilding, bungyjump, pælesidning, triatlon, maratonløb og bjergbestigning er bare nogle få ekstremsportsgrene. Ekstemsport er en livsstil, og man kan ikke bare melde sig til i en almindelig idrætsforening. Det er nærmere elementerne risiko, vanvid og eventyr, der gør at betegnelsen ekstremsport kan sættes på en aktivitet.

Det er svært at sætte årstal på hvornår opfindelsen af ekstremsport fandt sted, men der går et rygte om, at i starten af 1900-tallet var der en mand ved navn Harry Houdini. Han lod sig frivilligt blive lænket og smidt i vandet. Det er en af de første officielle ting, man ved om ekstremsports begyndelse. Et andet eksempel er de vovehalse, der i forrige århundrede stod i tønder ned af det berømte Niagra Falls vandfald i Canada.

I ekstremsport er det hele op til udøverne og dennes præstationer. Jeg har valgt i denne projektopgave at beskæftige mig to ekstremsportsgrene. Det er klatring og riverrafting. Jeg har valgt at arbejde med disse to, fordi det er noget, der interesserer mig, og så vil jeg også gerne have lidt større viden om det.

Det jeg vil finde ud af i forhold til de to sportsgrene er, hvad der karakteriserer dem, hvem der dyrker det, hvad der kræves af udstyr og fysik, samt finde nogle forklaringer på hvad, der driver den enkelte.
Jeg vil anvende det materiale, jeg har indsamlet på biblioteket og via Internet. Jeg vil også interviewe en klatrer for at finde ud af, hvad der driver ham til at udsættes sig for livsfare og smerte... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om ekstremsport

[8]
Bedømmelser
 • 01-03-2010
  God opgave. Vi arbejder selv i øjeblikket med ekstremsport så det var meget inspirerende.
 • 21-06-2012
  hhhhhfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff
 • 23-01-2015
  Bedømt af Elev i 7. klasse
  den er rigtig god, og læsevenlig
 • 25-03-2014
  rigtig god den var mega spøndenede

Andre brugere, der har downloadet Projektopgave om ekstremsport, har også downloadet