Hvad er finansloven?

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 8. klasse
  • Samfundsfag FSA
  • Ingen givet
  • 3
  • 1015
  • PDF

Hvad er finansloven?

En beskrivelse af hvad finansloven er. Notater til artiklen "Ny finanslov: forandringen er i gang". Beskrivelser af følger for praktikpladser og u-landsbistanden der sættes op i finansloven 2012.

Lærers kommentar

En super flot opgave. Du har med egne ord beskrevet hvad finansloven er. Du har selv tilføjet væsentlige elementer (mere viden)

Indhold

Hvad er finansloven?
Notater til artiklen; Ny finanslov: Forandringen er i gang!
Vælg 2 af elementerne og beskriv hvilke følger de får.
Flere praktikpladser til unge. .
U - landsbistanden sættes op: Udviklingsbistanden øges med 234 millioner kroner i 2012 og med yderligere 366 millioner i 2013.

Uddrag

Finansloven kan beskrives som statens husholdningsbudget.
Finansloven bestemmer år for år, hvor mange penge staten må bruge, og hvad den må bruge pengene til. Staten får sine indtægter fra de skatter og afgifter, som borgerne betaler, det vil sige at det er vores alle sammes penge. De penge skal politikerne fordele, når de har besluttet hvor meget der skal bruges til for eksempel pensioner, dagpenge, universiteter, sygehuse og alt det der er del af det offentlige Danmark, der hører under staten.
Så Finansloven er et kæmpe regnestykke, som består af næsten 1800 hovedpunkter, og det samlede budget er på mere end 500 mia. kr. hvert år... Køb adgang for at læse mere

Hvad er finansloven?

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.