Projektopgave om internettets indflydelse på omverdenen

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
 • Folkeskole 9. klasse
 • Projektopgaven i 9. kl. FSA
 • 10
 • 17
 • 3963
 • PDF

Projektopgave om internettets indflydelse på omverdenen

I vores opgave har vi valgt at skrive om, hvordan internettet har haft indflydelse på verden omkring det, altså dig og mig, men også verden som helhed. Vi vil ikke kigge så meget på, hvordan internettet er opbygget, og hvordan man bruger det men mere på de væsentligste ting, nettet har gjort for os.
Opgaven er delt i tre overemner: Internettets historie, Internettets indflydelse på verden og internettets indflydelse på det enkelte individ. Til slut vil vi prøve at konkludere på, om det har været en god eller dårlig forandring.
Vi kommer omkring forskellige ting som f.eks. Wikileaks, teenagelivet og internettet, Google og arbejdslivet.

Indhold

Internettets historie 2
Hvad er internettet? 2
Internettets oprindelse 3
WWW – World Wide Web 3
Web 2.0 5
Internettets indflydelse på verden 5
Arbejdslivet 5
Wikileaks 7
Internet kriminalitet 7
Internettets indflydelse på det enkelte individ 8
Internet fordummer 8
Teenagelivet 9
Google 10
Konklusion 10
Bøger 13
Hjemmesider 13
Andet 13
Jespers logbog – projektopgave 2010 14
HC's logbog – projektopgave 2010 16

Uddrag

Internettet er betegnelsen for verdens største netværk, dvs. at alle de computere, der er på internettet, er i forbindelse med hinanden. Internettet er utroligt spændende pga. dets enorme størrelse, men dette gør også ofte internettet uoverskueligt. Internettet er et pakke-baseret net, hvor kommunikationen foregår med pakker af data, som sendes fra computer til computer. Internettet er ikke ejet af nogen, og der er heller ikke nogen, der bestemmer, hvad der kan lægges ud på Internettet. Derfor er der ingen censur. Der er dog nogle undtagelser, f.eks. er google censureret af den kinesiske regering til kun at vise lige præcis dét, som de tillader til den kinesiske befolkning.

Ideen til det første internet blev skabt i 1962 af det amerikanske militær. Syv år senere I 1969 udviklede de ARPANET, som var forløberen til internettet. De brugte det som militært kommunikationsredskab, fordi man ønskede at kæde militære forskningsafdelinger sammen. Forskningen ville gå hurtigere, hvis al forskningen var koblet sammen i et fælles ”net”, hvor de kunne kommunikere og udveksle data. Det var også vigtigt at skabe et kommunikationsnetværk, der ikke brød sammen, hvis et enkelt forskningscenter blev angrebet... Køb adgang for at læse mere

Projektopgave om internettets indflydelse på omverdenen

[6]
Bedømmelser
 • 30-01-2012
  ude mærket kunne ikke rigtig se noget om produkt
 • 17-02-2014
  Gav mig inspiration til problemformulering
 • 20-01-2015
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  God opgave, Mange spændende ting!
 • 19-01-2015
  Bedømt af Folkeskoleelev i 9. klasse
  gasdgasdgsdfasdasdgasdgasdgas