Kemien vi spiser | Noter

Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Skolehjælpen.dk.
  • Folkeskole 9. klasse
  • Fysik/kemi FSA
  • Ingen givet
  • 3
  • 1059
  • PDF

Kemien vi spiser | Noter

Jeg forklarer, hvordan fedt, kulhydrater og proteiner er opbygget, og hvad vi bruger dem til. Jeg lægger størst vægt på fedt i min opgave.

Indhold

Fedt
Kulhydrater
Proteiner

Uddrag

Fedt:
Fedt er det næringsstof med mest energi. Der frigøres 38 kj når et gram fedt bliver forbrændt i kroppen. Derfor er fedt et godt stof til energi lager, fordi et lille lager kan indeholde meget energi. For meget fedt kan også være farligt fordi det begynder at sætte sig forkerte steder på kroppen såsom i hjertet eller blodårerne, blodpropper. Små spædbørn skal have meget fedt fordi de skal vokse hurtigt, og de vil ikke få nok energi hvis de kun spiste kulhydrater eller proteiner. Derfor er det fejlagtigt at tro at små børn, lige som voksne, skal have mange kulhydrater og lidt fedt. Fedt bliver ikke kun brugt til energi, men også til en slags isolering af nervetrådene. Rundt om hver nerve ligger et tyndt lag fedt. Det er til for at signaler ikke skal gå over i de forkerte baner.
Fedt er ikke kun en væske, den er også i nogle tilfælde fast som fx margarine. Som væske er fedt lettere end vand. Det kan heller ikke binde sig med vand og lægger sig derfor oven på vand når de... Køb adgang for at læse mere

Kemien vi spiser | Noter

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.